Steve Wozniak critica iPhone 7 si Apple

Steve Wozniak critica iPhone 7 pentru lipsa portului audio de 3.5mm, spunand ca USB-C este viitorul audio pe smartphone sau tableta.

Steve Wozniak, celebrul co-fondator al companiei Apple, critica iPhone 7 si lipsa unui port audio de 3.5mm din viitorul smartphone al celor din Cupertino. El este de parere ca USB-C este viitorul audio pe smartphone sau tableta, coincidenta face ca Intel sa fie de aceeasi parere si sa promoveze intens acest lucru.

Pentru inceput, Steve Wozniak sustine ca foarte multe persoane vor fi suparate din cauza faptului ca iPhone 7 nu va avea port audio de 3.5mm. Adevarul este ca el are perfecta dreptate, lumea plangandu-se deja de aceasta schimbare, insa companiei Apple ii pasa prea putin de ceea ce credem noi.

Steve Wozniak nu este un fan al castilor Bluetooth si spune ca experienta oferita de catre aceste tipuri de eaccesorii este sub nivelul celei oferite de cablurile audio. El afirma ca muzica nu se aude la fel de bine in casti wireless precum in cazul conectarii castilor cu un cablu la terminal si desigur ca are din nou dreptate.

Co-fondatorul Apple sustine deasemenea ca si-a facut o pereche de casti speciale pentru urechea sa, insa va fi obligat sa foloseasca adaptorul ce va fi oferit de Apple in pachet. Pe de alta parte, el afirma ca daca Apple va folosi Bluetooth 2 in iPhone 7, atunci va fi mult mai interesat sa foloseasca o pereche de casti Bluetooth.

“Daca nu va avea port audio de 3.5mm, foarte multe persoane vor fi suparate. Nu as folosi Bluetooth, nu-mi place wireless. Am masini in care poti conecta smartphoneul cu un cablu, sau sa folosesti Bluetooth, dar muzica nu se aude la fel de bine wireless. Daca este Bluetooth 2 care are latime de banda mai mare si calitate mai buna, care suna ca muzica adevarata, atunci il voi folosi.”

Wozniak sustine ca Bluetooth 2 ofera o calitate mult mai buna pentru muzica deoarece are poate transfera mai multe date, insa tot USB-C ramane viitorul audio. Desigur ca el lauda terminalele Android care au asemenea porturi, iar de aici spera ca Apple sa-l foloseasca deasemenea, dar acest lucru nu se va intampla.

Steve Wozniak este cunoscut ca un entuziast al tehnologiilor noi si pe langa faptul ca incearca orice apare nou pe piata, el face si critici pertinente cu privire la Apple si multe alte companii.