Apple dezvolta o aplicatie de editare video

Apple dezvolta o aplicatie de editare video cu care spera sa-i cucereasca pe tinerii care folosesc Facebook, Instagram, sau Snapchat.

Apple pierde contactul cu tinerii si este constienta de acest lucru, asa ca s-a gandit sa creeze o aplicatie de editare video care sa concureze cu Instagram, Facebook, WeChat, Snapchat si altele. Aplicatia are elemente sociale integrate si Apple incearca sa profite de popularitatea retelelor de socializare pentru a-si promova produsele.

Conform unor informatii aparute astazi, se pare ca ingineri din departementele care au dezvoltat iMovie si Final Cut Pro se ocupa de dezvoltarea acestei aplicatii. Ea ne va permite sa inregistram clipuri video, sa aplicam filtre si eventual sa desenam peste ele, apoi sa partajam acele clipuri video pe retelele de socializare in doar 1 minut.

Aplicatia este gandita pentru a functiona cu o singura mana, ideea din spatele ei fiind ca orice clip video poate fi inregistrat, editat si aprtajat in doar 1 minut. Ea ar putea fura de la Instagram ideea de a inregistra continutul video intr-un format patrat, care mai apoi este usor de editat, trimis si vazut pe orice fel de terminale mobile.

Aplicatia se afla in momentul de fata in stadiul incipient de dezvoltare si lista sa de functii este in continuare verificata si actualizata de catre inginerii sai. Apple doreste sa lanseze aplicatia in prima parte a anului 2017, insa asta doar daca ea va fi suficient de buna pentru a fi oferita utilizatorilor din lumea intreaga.

“Now Apple is starting to develop a video sharing app that allows users to record video, apply filters and drawings to the media — much like Snapchat does — and send it to contacts or via existing social networks such as Twitter Inc., according to the people familiar with its development. The software is currently being designed to be used mostly with one hand and with the intention that video could be shot, edited, and uploaded in less than 1 minute, the people said. At least one of the prototype designs for the app would shoot video in an Instagram-like square shape, one of the people said.”

Pentru acest proiect Apple l-a angajat pe Joe Weil, presedintele unei fost companii specializate in editare video, el lucrand la dezvoltarea unei aplicatii de video-blogging numita KnowMe. Avand in vedere ca deocamdata planurile Apple nu sunt definitivate va fi interesant de vazut daca aplicatia va mai fi lansata sau nu.

apple aplicatie editare video