iPhone va inregistra amprenta si poza hotilor

iPhone poate inregistra amprentele si pozele hotilor care fura produsele Apple pentru o identificare mai usoara a infractorului.

Daca in viitor vei avea ghinionul de a iti fi furat terminalul iPhone, ei bine produsul celor de la Apple va fi suficient de inteligent pentru a inregistra datele biometrice ale acestuia. Inovatia celor de la Apple este descrisa intr-un brevet de inventie care a fost publicat in cursul acestei zile si care ar putea ajuta utilizatorii sa identifice hotul unui terminal.

Vorbim despre un sistem pe care Apple il testeaza in momentul de fata cu iOS si care ar inregistra amprenta unei persoane care ne-a furat terminalul iPhone, inclusiv o poza a sa. Amprenta ar fi inregistrata folosind cititorul de amprente, iar camera frontala s-ar ocupa de inregistrarea pozei care dezvaluie identitatea hotului.

Compania Apple descrie doua metode de activare, prima dintre ele implicand inregistrarea datelor dupa 6 scanari gresite ale amprentei, sau 10 introduceri gresite ale codului de siguranta. A doua metoda de activare presupune inregistrarea datelor imediat dupa o scanare gresita a amprentei, dar in aceasta situatie utilizatorii vor avea multe poze cu ei.

Separat, Apple descrie si posibilitatea ca utilizatorul sa aleaga singur metoda de activare automata a sistemului, completa, sau partiala. Mai mult, sistemul ar putea inregistra inclusiv date privind presiunea aerului, data, locatia, un flux audio/video si viteza cu care se deplaseaza dispozitivul in respectivul moment.

“The computing device may obtain biometric information and may store such biometric information. Such biometric information may be one or more fingerprints, one or more images of a current user of the computing device, video of the current user, audio of the environment of the computing device, forensic interface use information, and so on.”

Datele inregistrate pot fi salvate local in terminal, sau daca exista o conexiune de internet, ele pot fi trimise catre un server, datele putand fi sterse si automat daca nu sunt necesare. Apple sustine ca poate crea si un sistem in care ar exista poze ale utilizatorului si ar analiza posa facuta la deblocarea neautorizata pentru a vedea daca este vorba despre un hot, insa aceasta situatie pune in pericol siguranta utilizatorilor.

Apple descrie prin acest sistem o imbunatatire majora pentru siguranta si securitatea utilizatorilor sai, insa e greu de spus daca acest sistem va ajunge sau nu vreodata intr-un iPhone sau iPad.

apple date biometrice furt

7 COMENTARII

  1. Ar fi o idee sa șteargă automat pozele sau ce mai înregistrează, dacă in câteva secunde după se scanează corect o amprenta sau se pune un cod de deblocare.

  2. Ce spun Apple acum:Intimitatea voastră este in siguranța.Datele biometrice si totale fișierele dumneavoastră se salvează local(in afara celor care pot fi sincronizate cu ICloud)iar la resetarea telefonului se șterg pentru totdeauna din sistem.Ce vor spune Apple dacă implementează funcția asta:Stocam datele biometrice in ICloud,doar in cazul in care telefonul va este furat(dar nu au de unde sa stie,si probabil le vor salva indiferent).Asa se procedează când vrei sa preiei controlul oamenilor,dar aia prosti sa nu dea de bănuit.

  3. ceea ce propui e defapt o statie satelitara tx/rx :))
    modulele GPS integrate sunt doar receptoare, ideea nu e rea si probabil cu un chip dedicat cu un consum redus/e-sim integrat ca suplinitor A-GPS pentru o precizie mai mare cu 0 conectivitate 3G speciala.