YouTube se transforma intr-o retea sociala

YouTube se transforma intr-o retea de socializare pentru a concura mai eficient cu Facebook, Twitter. Google are un plan nebun de a cuceri internetul.

YouTube se transforma intr-o retea sociala, conform celor de la Google, compania americana incercand sa atace Facebook folosindu-se de popularitatea website-ului de video sharing. YouTube a fost timp de foarte multi ani website-uri pe care toata lumea publica clipuri video, insa Facebook, Twitter si Instagram au schimbat acest lucru.

Cei de la Google riposteaza printr-o noua serie de functii care vor fi implementate in website-ul YouTube, proiectul denumit Backstage fiind de cateva luni in plin proces de dezvoltare. Conform unor surse din cadrul YouTube, utilizatorii vor putea publica poze, scrie mesaje, partaja link-uri, sondaje si clipuri video, exact precum in Facebook sau Twitter.

Practic, YouTube va avea o componenta sociala menita sa tina utilizatorii mai mult timp in website-ul companiei, toate aceste functii fiind oferite de alte retele de socializare. Noua functie va fi disponibila sub forma unei sectiuni care va fi afisata in profilul utilizatorilor, toata lumea putand-o accesa direct de acolo.

YouTube devine o retea de socializare

Exact precum in alte retele de socializare, noua functie le va permite si comentatorilor sa publice imagini, sau clipuri video la postarile facute de catre alte persoane. Practic, tot ceea ce ofera Facebook si Twitter va fi copiat in YouTube, dar va fi interesant de vazut daca lumea va aprecia functionalitatea.

In momentul de fata YouTube este cel mai popular website de pe internet, iar functii de acest gen cu siguranta vor convinge mai multi utilizatori sa petreaca mai mult timp pe el. Conform YouTube, zilnic sunt vazute 500 de milioane de ore de continut video, de 5 ori mai multe decat in cazul retelei de socializare Facebook.

YouTube va implementa noua functie Backstage pana la sfarsitul acestui an pentru un numar select de utilizatori cu foarte multi abonati la canale. Dupa oferirea functiei pentru acestia, YouTube va extinde disponibilitatea la intreaga retea, iar atunci va incepe adevarata batalie cu Facebook si Twitter.

youtube retea socializare

1 COMENTARIU