Prima Pagina Apple Apple discuta cu Intel despre procesorul iPhone

Apple discuta cu Intel despre procesorul iPhone

Apple si Intel sunt in discutii avansate cu privire la o colaborare pentru fabricarea procesoarelor iPhone si iPad in viitor.

Conformand cam tot ceea ce a banuit toata lumea, compania Apple ar fi deja in discutii avansate cu Apple pentru a fabrica procesoarele viitoarelor iDevice-uri. Intel a licentiat de la ARM tehnologia care ii permite sa produca procesoare pentru terminale mobile, iar multa lume a spus ca o colaborare cu Apple este in plan.

Aceasta colaborare ar putea incepe in mai putin de 2 ani conform unei publicatii asiatice, Apple si Intel fiind deja in discutii pentru initierea sa. Cei de la Intel ar urma sa produca viitorul chip A12 pentru compania Apple, insa ar fi vorba doar despre comenzi pentru o parte dintre componente, nu despre toate.

TSMC va produce singura toate chip-urile A10 care vor ajunge in iPhone 7, iar anul viitor taiwanezii vor avea exclusivitate si pentru chip-ul A11. Incepand din 2018 lucrurile urmeaza sa se schimbe, cei de la Apple dorind sa colaboreze si cu Intel in ceea ce priveste fabricarea chip-urilor care vor ajunge in iDevice-uri.

Pentru Apple, colaborarea cu Intel ar putea aduce o reducere substantiala a preturilor pentru fabricarea acestei componente atat de importante pentru iPhone sau iPad. Mai mult decat atat, ar insemna si o evolutie tehnologica, din moment ce Intel foloseste un proces de fabricare de 10nm in fabricile sale.

“TSMC ar putea avea concurenta din 2018 sau 2019, deoarece Intel va primi comenzi de la Apple pana atunci. Intel a initiat discutii cu Apple si intentioneaza sa fure unul sau doi clienti importanti ai TSMC. Nu exista rivalitate intre Apple si Intel, deci este foarte probabil ca Apple sa ii acorde unele comenzi. Miscarea este in concordanta cu initiativa guvernului SUA de a incuraja companiile americane sa faca mai multe produse pe taram american.”

Pana sa intre intr-o posibila colaborare cu compania Apple in ceea ce priveste fabricarea de chip-uri dedicate iDevice-urilor, Intel livreaza modemul iPhone 7. Din acest punct, colaborarea dintre cele doua compani ar urma sa se extinda, insa ramane de vazut cand si cum, lucrurile fiind deja avansate.

apple intel iphone

 • Srb Srb

  doar cu cei mai buni

 • Srb Srb

  pur si simplu,intel stie sa faca cpu,mai ales daca nu ii pui sa iti faca din acelea de buget,gen atom etc si faci pt iphone

 • sorin

  Intel NU stie sa faca procesoare ARM . De abia de acum incepe sa invete si are ale lunga .
  Deocamdata Samsung face cele mai performante procesoare ARM .

 • Srb Srb

  Am uitat ca sa faci procesoare ARM este cu totul altceva…este ca si cum mercedes nu ar stii sa faca motoare hybride sau electrice….zici ca vorbim de o diferenta enorma.

 • Srb Srb

  poate in frecventa ca in realitate nu.A9X is a beast !!!

 • V.P

  INTEL nu are tehnolologia necesara , ce e greu de inteles pentru tine ??
  In cazul in care negocierile pica o sa ne spui ca nu sunt de nasul Apple .

 • Srb Srb

  sa inteleg ca Apple este mai capabila la ceva decat Intel?

 • sorin

  Nu – in performanta care conteaza – cea multicore – Exynos nu are egal inca . Oricum iOS nu stie multitasking , asa nu ii foloseste decat “one task at a time” , ca la inceputul erei calculatoarelor . De aia merge Apple pe performanta single-core , iar la multicore e varza – penibil cum zice zaone .

 • Srb Srb

  intel cred ca nu a vrut sa riste sa investeasca in asa ceva.Dar intel are ingineri capabili

 • Srb Srb

  dar split view ce este , daca nu este multitasking? ai de capu meu…omule RUPE A9X…toata lumea spune asta…tu doar te contrazici ca sa facem comentarii inutile ah ?DD?

 • terrymada

  Tsmc a dat lectii lui samsung de curand…asa ca pe mine samsug nu ma convinge

 • rundown

  Bine ca se distanteaza de Samsung. Oricum cred ca Samsung nici nu e in stare sa produca chip-uri pe 10 nm sau ma insel?

 • Srb Srb

  tot ce este posibil..momentan nu produce si nici nu se zvoneste ca s8 va avea asa ceva

 • amfetamin

  Daca mai fură niște schițe de la TSMC poate ca da…

 • amfetamin

  “Conformand cam tot ceea ce a banuit toata lumea, compania Apple ar fi deja in discutii avansate cu Apple pentru a fabrica procesoarele viitoarelor iDevice-uri.” 😀😀😀

 • George 89

  Dar de unde știi tu ca nu e în stare să facă chip uri pe 10 nm mă rog ?
  Niciun producător de mobile nu are inca chip pe 10 nm …. zvonurile spun că următorul procesor Exynos va fi pe 10 nm
  Sincer unii faceți comentarii profetice

 • George 89

  Mai documeteaza te piscotel , zvonurile spun că următorul procesor Exynos va fi pe 10 nm , probabil e in lucru , nu mai dezinforma lumea aiurea

 • sorin

  Mai verifica ce spune Geekbench – e mai corect decat ce spune lumea ..
  A9X nu a reusit sa depaseasca la multicore nici macar vechiul chip Exynos , cel din S6 . Obtine vreo 4900 fata de 5200 . Ce sa mai spun de ultimul cip Exynos care are vreo 6000 de puncte in Geekbench .
  In rest stai linistit in lumea ta cu mere , ca nu intelegi nici macar ce e multitasking-ul si cum e treaba cu instructiunile si preemptive tasking .
  Doar in lumea aia , produsele Apple si bineinteles voi , care le detineti , sunteti cei mai tari .
  In lumea reala, Procesorul Samsung e mai rapid decat procesorul Apple cu vreo 25% in multicore .
  BTW , Srb – ai vreo meserie sau macar calificare , in afara de a fi patron sau Dzeu , te pricepi cu adevarat la ceva ? Am dubii ca esti un ciutan care se da om mare .

 • sorin

  Cine produce acum chipuri pe 10 nm ? Nimeni . Toti vor produce in viitor .

 • Srb Srb

  Mai cauta mai cauta,a9x e comparat pana si cu core m de la intel iar exynos nici nu a meritat sa fie trecut. Lasa poluarea

 • Srb Srb

  Zvonurile legate de samsung sunt rot rimpul bombe.

 • Srb Srb

  Overall, the iPad Pro aced all tests and proved that Apple has indeed built some serious hardware into it. There’s hardly a cpu on the market now with more punch – at least one running a mobile OS, that is.

 • amfetamin

  Un procesor cu 8 nuclee scoate mai mult ca unul cu 2 in geekbench multicore,oau ce noutate,cine s-ar fi gândit? De ce nu zici nimic de single-core care in viața reala contează cel mai mult? Nu dau doi bani pe testele astea sintetice,ma interesează cum se mișca la mine in mâna. Ca sa vezi cât de corecte sunt aceste teste,S7 Edge “il umilește” pe 6S plus in battery test iar in viața reala sunt aproximativ egale la autonomie.

 • Eman

  Asta este o informatie pt tine, nu are nici cea mai mica legatura cu comparatia cu Samsung.
  Iphone-ul tau foloseste single-core doar in momentul in care este blocat. In momentul in care l-ai deblocat si ai apasat pe orice aplicatie, chiar si sa dai un telefon, in momentul acela telefonul foloseste multi-core.

 • amfetamin

  Vorbești numai tâmpenii!
  “As of version three of GeekBench, the scores have been split into single and multi core categories. The Single Thread CPU benchmark, like all processor benchmarks attempts to estimate how quickly a processor is able to perform a wide variety of calculations. The test issues as series of complex instructions to the processor and times how long the processor takes to complete the tasks. The faster the processor is able to complete the tasks, the higher the benchmark score. The GeekBench Single Thread CPU test only runs one stream of instructions rather than multiple parallel streams per core. The majority of consumer applications (MS World, Internet Explorer, Google Chrome and most games), although multi threaded, rarely utilize more than one thread at a time, so this test, like any single threaded benchmark, can be seen as a reasonable real world test for typical consumer workloads.”