Apple discuta cu Intel despre procesorul iPhone

Apple si Intel sunt in discutii avansate cu privire la o colaborare pentru fabricarea procesoarelor iPhone si iPad in viitor.

Conformand cam tot ceea ce a banuit toata lumea, compania Apple ar fi deja in discutii avansate cu Apple pentru a fabrica procesoarele viitoarelor iDevice-uri. Intel a licentiat de la ARM tehnologia care ii permite sa produca procesoare pentru terminale mobile, iar multa lume a spus ca o colaborare cu Apple este in plan.

Aceasta colaborare ar putea incepe in mai putin de 2 ani conform unei publicatii asiatice, Apple si Intel fiind deja in discutii pentru initierea sa. Cei de la Intel ar urma sa produca viitorul chip A12 pentru compania Apple, insa ar fi vorba doar despre comenzi pentru o parte dintre componente, nu despre toate.

TSMC va produce singura toate chip-urile A10 care vor ajunge in iPhone 7, iar anul viitor taiwanezii vor avea exclusivitate si pentru chip-ul A11. Incepand din 2018 lucrurile urmeaza sa se schimbe, cei de la Apple dorind sa colaboreze si cu Intel in ceea ce priveste fabricarea chip-urilor care vor ajunge in iDevice-uri.

Pentru Apple, colaborarea cu Intel ar putea aduce o reducere substantiala a preturilor pentru fabricarea acestei componente atat de importante pentru iPhone sau iPad. Mai mult decat atat, ar insemna si o evolutie tehnologica, din moment ce Intel foloseste un proces de fabricare de 10nm in fabricile sale.

“TSMC ar putea avea concurenta din 2018 sau 2019, deoarece Intel va primi comenzi de la Apple pana atunci. Intel a initiat discutii cu Apple si intentioneaza sa fure unul sau doi clienti importanti ai TSMC. Nu exista rivalitate intre Apple si Intel, deci este foarte probabil ca Apple sa ii acorde unele comenzi. Miscarea este in concordanta cu initiativa guvernului SUA de a incuraja companiile americane sa faca mai multe produse pe taram american.”

Pana sa intre intr-o posibila colaborare cu compania Apple in ceea ce priveste fabricarea de chip-uri dedicate iDevice-urilor, Intel livreaza modemul iPhone 7. Din acest punct, colaborarea dintre cele doua compani ar urma sa se extinda, insa ramane de vazut cand si cum, lucrurile fiind deja avansate.

apple intel iphone