iPhone 7 – probleme de productie si stocuri mici

iPhone 7 va fi disponibil in cantitati mici deoarece noua camera duala si difuzorul rezistent la apa sunt greu de produs in cantitati mari.

Procesul de productie al iPhone 7 ar fi intampinat deja primele probleme, conform unor analisti asiatici care ar fi discutat cu partenerii Apple, asa ca numarul final de terminale fabricate ar putea fi mai mic decat se anticipa. Acelasi lucru se spune in fiecare an inaintea unei lansari pentru un model nou al iPhone, asa ca nimic nu mai este surprinzator.

Conform analistilor, unele probleme cu fabricarea anumitor componente ale iPhone 7 ar fi la baza acestor probleme. Se pare ca noua camera duala si difuzorul rezistent la apa ar fi greu de fabricat de catre partenerii Apple, acest lucru urmand a avea drept rezultat cantitati mici de terminale iPhone 7 Plus in magazine in perioada lansarii.

Nu ar fi greu de crezut ca Apple ar putea avea probleme cu productia acestor componente noi, mai ales ca partenerii sai au probleme cu astfel de componente cam in fiecare an. In baza acestor probleme, se pare ca Apple va primi in total 74 de milioane de iPhone 7 si iPhone 7 Plus in 2016, cu 10 milioane mai putine decat totalul comenzilor pentru predecesoarele lor.

Pana la finalul anului se estimeaza ca urmeaza sa fie produse pana in 120 de milioane de terminale iPhone, aici fiind incluse si modelele aflate deja in vanzare. Luand in calcul si ceea ce a vandut pana acum Apple, vorbim despre pana in 250 de milioane de unitati care urmeaza sa fie comercializate anul acesta de catre americani, o cifra apropiata de cea a anului 2015.

“Daca Apple isi pastreaza perioada de lansare de anul trecut, ar putea fi insuficient de multe stocuri de iPhone 7 la inceput, deoarece unii furnizori inca incearca sa rezolve problemele care ii impiedica sa produca in cantitati mari noile componente. Estimam ca numarul total de terminale iPhone 7 fabricate in a doua jumatate a anului 2016 va fi de 74 de milioane, in comparatie cu 84 de milioane de unitati ale iPhone 6S fabricate in a doua jumatate a anului 2015.”

In final, analistii spun si ca lumea s-a cam saturat de iPhone, asa ca iPhone 7 nu va avea cerere foarte mare, dar acest lucru este bun, deoarece si stocurile urmeaza sa fie mici. Desigur ca nimeni nu poate prezice exact ce se va intampla, insa se pare ca Apple va avea o noua toamna dificila in fata, asa cum se intampla in fiecare an.

iphone 7 stocuri mici