Camera duala a iPhone 7 Plus este fabricata de Primax

Camera duala a iPhone 7 Plus va fi fabricata de catre Primax, o companie din Taiwan care intra pentru prima oara in lantul de distributie al Apple.

Camera duala a iPhone 7 Plus urmeaza sa fie produsa de catre compania taiwaneza Primax pentru cei de la Apple in urmatoarele luni. Informatia vine de la surse asiatice care au discutat cu oameni din cadrul fabricii Primax, ea urmand comenzi pentru cateva milioane de camere duale care urmeaza sa fie folosite in iPhone 7 Plus.

Conform acestor surse, 70% dintre cele 12 milioane de camere produse de catre Primax ar fi de 13 megapixeli, iPhone 6S Plus avand o camera de 12 megapixeli. In aceasta idee, e posibil ca viitoarele comenzi ale Apple pentru camere duale dedicate iPhone 7 Plus sa fie tot pentru module de 12 megapixeli si nu pentru unele de 13 megapixeli.

Deocamdata nu se stie cate milioane de camere duale ar urma sa produca Primax pentru iPhone 7 Plus, insa includere acestui partener in lantul de distributie este surprinzatoare. Fabricile Sony, de la care Apple cumpara in mod normal camere, au fost afectate de un cutremur la inceputul acestui an, asa ca Primax probabil o suplineste.

iPhone 7 Plus are camera duala fabricata de Primax

iPhone 7 Plus urmeaza sa fie primul smartphone Apple care va avea o camera produsa de catre cei de la Primax, asa ca Apple face experimente pe nou. Partea buna este ca nu doar Primax va furniza aceasta componenta pentru iPhone 7 Plus, deci exista sansa sa prindeti un model care are camera Sony integrata.

“The recent completion of the capacity ramp project boosted the company’s CCM production to 12 million units a month, of which 70% are 13-megapixel models, said the paper. Additionally, the company is also expected to land more orders for dual-camera modules in the second half, triggered by the planned launch of dual-camera iPhone 7 devices, added the paper.”

Nu este neobisnuit ca Apple sa isi largeasca lantul de distributie, sau sa suplineasca scaderea productiei, iar pana in momentul in care iPhone 7 Plus va fi pus in vanzare exista oricand posibilitatea ca alte schimbari sa fie facute de catre cei de la Apple pentru furnizorii componentelor terminalului.