Problema ecranului iPhone 6 este in topul celor raportate in Apple Store

Problema ecranului iPhone 6 este cea mai raportata in magazinele Apple din SUA, insa compania refuza sa o recunoasca oficial.

Zilele trecute v-am vorbit despre problema ecranului iPhone 6 din cauza careia este afisata o dunga gri in partea superioara a ecranului, acesta refuzand sa mai raspunda la atingeri. Problema afecteaza inclusiv iPhone 6 Plus si pare a fi una de fabricatie, o componenta interna a dispozitivului separandu-se de placa logica dupa minim 1 an de folosire.

Desi inainte de raportarea acestei probleme service-urile GSM aveau un numar mare de clienti care veneau cu terminalele la reparatie, se pare ca acelasi lucru se intampla acum si in Apple Store. Monitorizand problemele raportate la 4 mari magazine din SUA, un website a reusit sa afle ca aceasta problema a ecranului reprezinta 11% din totalul problemelor raportate de utilizatori.

Mai exact, aceasta problema se afla pe prima pozitie in topul problemelor raportate de catre utilizatori la cele 4 magazine Apple, iar acest lucru este ingrijorator. Clientii Apple raporteaza diverse probleme cu terminalele lor la companie, insa aceasta a ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus pare sa fie, acum, prima in topul problemelor raportate.

Problema ecranului iPhone 6 este mai mare decat se credea initial

Angajatii din magazinele Apple sustin ca problema este cunoscuta inclusiv de catre manageri, probabil si de catre cei din Cupertino, insa ei refuza sa recunoasca defectul de fabricatie. Mai mult decat atat, cei care raman fara garantie sunt nevoiti sa se foloseasca de service-uri GSM terte sau sa inlocuiasca in totalitate terminalul afectat de problema.

touch ic problema ecran iphone 6
chip-urile care controleaza ecranul iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Oficial, compania Apple nu a spus absolut nimic despre aceasta problema, insa avand in vedere ca tot mai multe informatii sugereaza ca ea este un mare, va trebui sa o faca. Este complet exclus ca Apple sa recunoasca faptul ca problema este una de fabricatie, insa probabil va spune ca este constienta de ea si ca investigheaza cauzele care o produc.

Este deasemenea destul de putin probabil sa schimbe terminalele afectate, avand in vedere ca vorbim probabil despre un procent foarte mare dintre unitatile iPhone 6 si iPhone 6 Plus vandute. In aceasta idee, cei din Cupertino vor incerca probabil sa “ascunda problema sub pres”, sperand ca lansarea iPhone 7 va face uitat totul.