MacBook Pro si Air 2016 apar in octombrie, iMac 2016 mai tarziu

MacBook Pro si Air 2016 vor fi lansate in octombrie, insa Apple pregateste o actualizare si pentru seria de produse iMac.

Apple va lansa noi modele ale MacBook Pro si MacBook Air in cursul lunii octombrie, cei din Cupertino avand produsele aproape pregatite pentru a fi oferite oficial lumii intregi. MacBook Pro si MacBook Air 2016 sunt in proces de dezvoltare de ceva vreme, foarte multi clienti asteptand de ceva vreme actualizarea seriei de produse ale Apple.

Mai mult decat atat, compania Apple intentioneaza sa lanseze si un iMac 2016 pana la sfarsitul anului, acesta urmand a avea noi placi grafice produse de catre AMD. Separat, un monitor 5K este dezvoltat in parteneriat cu LG, insa deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansat acesta pentru utilizatorii globali.

MacBook Pro si MacBook Air 2016 in octombrie

Conform informatiilor aparute astazi, MacBook Pro 2016 urmeaza sa fie mai subtire decat modelul anterior si urmeaza sa includa un ecran OLED care va acoperi partea superioara a tastaturii. Mai mult decat atat, tastatura urmeaza sa fie plata, iar Touch ID isi va face loc in noul produs pentru a permite deblocarea rapida a laptop-ului.

Ecranul OLED urmeaza sa afiseze in mod dinamic optiuni de control in functie de ecranul sau aplicatiile deschise in momentul folosirii, astfel ca in desktop vom vedea functii standard pentru luminozitate si control audip. In aplicatii vom avea disponibile optiuni pentru a controla diverse functii ale acestora, deci butoanele vor fi diferite in functie de ceea ce ofera dezvoltatorul.

In ceea ce priveste MacBook Air 2016, se pare ca Apple va include un USB-C si probabil Thunderbolt 3, o actualizare hardware fiind deasemenea posibila. Separat de aceste schimbari deocamdata nu exista alte informatii cu privire la imbunatatirile ce ar putea fi facute de catre compania Apple pentru aceasta linie de produse.

macbook pro si air 2016

iMac 2016 si un nou ecran 5K

iMac 2016 va avea, dupa cum v-am spus mai sus, noi placi grafice AMD si ar putea veni deasemenea cu procesoare Intel mai rapide pentru utilizatori. Schimbari de design nu sunt preconizate deocamdata si nici nu se stie daca alte schimbari hardware ar urma sa fie oferite de catre cei de la Apple impreuna cu aceasta actualizare.

In ceea ce priveste noul ecran 5K dezvoltat impreuna cu LG, acesta urmeaza sa-l inlocuiasca pe cel Thunderbolt scos din vanzare vara aceasta, insa nici aici nu se cunosc informatii multe. Desigur ca nu se stie nici cand ar urma sa ajunga pe piata acest nou ecran, dar este posibil ca el sa fie lansat pana la sfarsitul acestui an pentru noi.