Noi modele iPad Pro vor fi lansate in 2017

Noi modele ale iPad Pro vor fi lansate in prima parte a anului viitor, Apple pregatind o serie de imbunatatiri majore pentru tablete.

Apple va actualiza seria iPad Pro in cursul anului viitor, compania americana intentionand sa aduca pe piata o serie noua de tablete pentru cei interesati de asemenea produse. Mai exact, vorbim despre actualizari atat pentru hardware-ul inclus in aceste tablete, cat si pentru iOS 10 pentru a oferi noi functii pentru ele incepand din 2017.

Nouile versiuni ale iPad Pro urmeaza sa fie mai rapide, probabil cu chip-uri A10X, insa urmeaza sa aiba si un ecran cu o rata de actualizare mai rapida. Acest nou tip de ecran va permite efectuarea de zoom mai rapid pentru continutul afisat pe el, scroll-ul urmand a deveni deasemenea mai fluid, in timp ce atingerile facute cu Apple Pencil ar trebui sa fie recunoscute mai usor.

Acum cateva saptamani am aflat ca Apple ar intentiona sa lanseze o tableta iPad Pro cu ecran de 10.5 inch, insa impreuna cu ea vom vedea si noi modele cu ecrane de 12.9 inch si 9.7 inch. Lansarea acestor noi modele ar putea scoade din vanzare tabletele iPad Mini cu ecran de 7.9 inch, utilitatea acestora fiind foarte mult redusa in acest punct.

Noi modele ale iPad vor fi lansate in 2017

Noile tablete iPad Pro vor beneficia in iOS 10 si de suport extins pentru Apple Pencil, stylusul urmand a oferi o varietate de functii noi pentru cel care-l folosesc. Mai exact, compania Apple intentioneaza sa ne ofere posibilitatea de a adnota obiecte in verse aplicatii native sau terte, inclusiv in Safari sau iMessage intr-un mod similar cu cel oferit de Samsung.

ipad pro 2017

Practic Apple vrea sa imprumute unele functii de la Samsung pentru Apple Pencil, dar aplicatiile vor avea nevoie de suport pentru el, asa ca cele terte nu vor beneficia de schimbare chiar de la bun inceput. Chiar si asa, este clar ca Apple mai invata cate ceva de la concurentii sai pentru a le oferi clientilor cea mai buna experienta de utilizare a produselor proprii.

Toate aceste schimbari urmeaza sa fie oferite in prima parte a anului 2017 impreuna cu un update pentru iOS 10, cel mai probabil iOS 10.2, sau chiar iOS 10.3. Desigur ca Apple ar putea amana lansarea acestor actualizari pentru aparitia iOS 11, insa ramane de vazut care vor fi in final planurile americanilor din acest punct de vedere.