Pokemon GO scoate banurile unor jucatori

Dezvoltatorii Pokemon GO au luat decizia de a sterge banurile anumitor utilizatori care folosesc jocul zilnic, Niantic incercand sa rezolve unele erori din cauza carora anumite persoane au fost banate. Cei de la Niantic au anuntat ca in ultimele saptamani au fost aplicate in mod eronat banuri pentru anumiti utilizatori, iar ele urmeaza sa fie sterse.

Presedintele Niantic, John Hanke, a afirmat ca echipa sa de angajat a aplicat banuri pentru utilizatorii care foloseau diverse website-uri sau programe terte pentru a trisa in Pokemon GO. Vorbim despre multe website-uri care aratau locatia in timp real a pokemonilor, sau alte tweak-uri care falsificau locatia, ori ne permiteau sa ne plimbam oriunde si oricand fara a ne misca.

Unele servicii de acest gen generau foarte mult trafic in serverele Niantic si ingreunau jucarea Pokemon Go, insa blocarea accesului lor la servere a rezolvat o buna parte dintre probleme. In unele cazuri, protejarea serverelor a implicat si banarea unor persoane care foloseau servicii terte pentru a trisa in Pokemon GO, iar unele vor fi sterse de catre Niantic.

Presedintele Niantic nu a explicat modul in care vor fi filtrate conturile pentru a fi scoase banurile celor care nu meritau acest lucru, insa procesul a inceput deja in cadrul companiei. In aceasta idee, in cursul zilelor urmatoare foarte multe persoane ar trebui sa poata reincepe sa se joace Pokemon GO, dar cu mentiunea ca ar putea fi banati din nou daca abuzeaza.

“Because of this we have had to ban some accounts associated with using these add-on map tools, leading to confusion by some users about why they were banned. This is a small subset of the accounts banned. Add-on maps which scrape data from our servers still violate our terms of service and use of them may still result in an account ban going forward.”