Ecranul OLED al MacBook Pro 2016 a fost confirmat

Ecranul OLED al MacBook Pro 2016 a fost confirmat de o intrare regasita in fisierul de setari al aplicatiei Pages pentru macOS, deci este clar ca Apple va oferi aceasta schimbare pentru laptop. In imaginea de mai jos puteti vedea intrarea din codul sursa al aplicatiei Pages, ea mentionand posibilitatea de a personaliza butoanele de pe ecranul OLED.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, vorbim despre un ecran OLED dreptunghiular si foarte lung, care va fi pozitionat in partea superioara a tastaturii, inlocuind butoanele vechi de control a functiilor. Acest ecran OLED va fi tactil si va afisa butoane virtuale care ne vor permite sa controlam diverse functii ale macOS Sierra si ale aplicatiilor.

Codul sursa al macOS Sierra face referire la un asa numit Dynamic Function Row, aceasta fiind denumirea interna folosita de catre angajatii Apple pentru acest ecran OLED. Practic intregul set de optiuni pe care acest ecran le va afisa deasupra tastaturii vor putea fi personalizate, iar de aici vine cuvantul dinamic din denumirea functionalitatii.

Deocamdata nu au fost gasite referinte cu privire la aceasta functionalitate si in alte aplicatii ale sistemului de operare macOS Sierra, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. Daca Apple va implementa un ecran OLED deasupra tastaturii MacBook Pro 2016, atunci multiple aplicatii native si terte ale macOS Sierra vor avea suport pentru el.

macbook pro 2016 ecran oled