Apple sterge din AppStore aplicatiile vechi si nefunctionale

Din 7 septembrie Apple va incepe sa stearga din AppStore aplicatiile vechi si nefunctionale pentru a creste calitatea aplicatiilor disponibile.

Dupa ani de zile in care oamenii s-au plans constant in legatura cu problemele AppStore, iata ca miracolul s-a produs si Apple va curata in sfarsit magazinul sau de aplicatii vechi si nefunctionale. Intr-un anunt publicat astazi pe blogul dedicat dezvoltatorilor, Apple anunta ca incepand cu data de 7 septembrie va incepe sa analizeze aplicatiile din App Store.

Aplicatiile care nu au mai fost actualizate de mult, nu respecta regulile pentru dezvoltare, sau nu functioneaza, urmeaza sa fie sterse din magazin. Dezvoltatorii aplicatiilor care nu au fost actualizate de mult si nu mai respecta regulile privind publicarea in App Store vor fi notificati in legatura cu problemele si vor avea 30 de zile pentru a le actualiza.

Aplicatiile care se inchid atunci cand incercam sa le pornim vor fi sterse automat din AppStore, dezvoltatorii urmand ca apoi sa le actualizeze pentru a le face functionale. Dezvoltatorii notificati care nu-si actualizeaza in 30 de zile aplicatiile care nu respecta regulile Apple, vor vedea ca aplicatiile lor sunt automat sterse din AppStore.

Practic, la suprafata Apple incearca sa ne dea de inteles ca vrea sa curete AppStore de aplicatiile problematice, insa in realitate vorbim probabil doar despre o miscare fara viitor. Un studiu recent dezvaluia faptul ca 85% dintre aplicatiile din AppStore sunt abandonate, deci vorbim despre peste 1.7 milioane de aplicatii care nici macar nu inregistreaza vreo descarcare.

“Calitatea este extrem de importanta pentru noi. Stim ca multi dintre voi munciti mult pentru a crea aplicatii inovatoare si a le actualiza cu continut nou si functii noi. Totusi, exista aplicatii in AppStore care nu mai functioneaza asa cum trebuie, sau nu mai respecta regulile noastre. In aceasta idee, implementam un proces de evaluare a acestor probleme, notificand dezvoltatorii si stergand aplicatiile problematice sau abandonate.”

Din 7 septembrie, cand va fi prezentat iPhone 7, Apple va porni procesul de verificare al aplicatiilor din toate categoriile, deci foarte multe vor disparea incepand cu acea data. Nu-mi imaginez ca Apple va sterge mai mult de cateva sute de mii de aplicatii, altfel risca sa ramana fara foarte multe dintre titlurile disponibile acum.

Separat de acestea, Apple a anuntat si ca va limita numarul de caractere ce poate fi folosit pentru numele aplicatiilor din AppStore, acestea urmand a avea maxim 50 de litere, inclusiv spatii sau alte semne de punctuatie. Aceasta masura este luata pentru a impiedica spam-ul care se intampla in momentul de fata, insa e greu de spus daca va avea succes.

Acestea fiind spuse, schimbari foarte mari urmeaza sa vina pentru App Store, dar trebuie doar sa speram ca ele vor fi benefice.

apple sterge aplicatii appstore