iPhone 7 creste pretul RAM DDR 4 in Asia

Lansarea iPhone 7 genereaza o crestere a pretului modulelor RAM DDR 4, acestea fiind la mare cautare in aceasta perioada in Asia.

Lansarea iPhone 7 este extrem de benefica pentru producatorii de module RAM DDR 4, pretul acestor componente crescand pana la valoarea de 14 dolari pentru un modul de 4 GB. Stocurile foarte mici de produse din luna august au generat o crestere a pretului de vanzare cu aproape 7%, iar vina este, din cate se pare, chiar a companiei Apple.

Discutand cu diverse surse din interiorul companiilor care produc module de RAM DDR 4, jurnalistii asiatici au reusit sa afle ca pentru iPhone 7 Apple a comandat cantitati mari de RAM DDR 4. Cei din Cupertino vor creste cantitatea de RAM din iPhone 7 Plus de la 2 GB la 3 GB, deci au nevoie de mai multe module pentru utilizare in vederea productiei.

Avand in vedere ca Apple vinde si cele mai multe smartphone-uri premium, iPhone 6S si iPhone 7 folosind ambele module RAM DDR 4, este clar de ce exista cerere foarte mare. Separat de asta, foarte multi producatori de terminale Android folosesc acelasi tip de componente in propriile produse, deci toata lumea le vrea, iar pretul creste pe masura.

iPhone 7 a crescut pretul RAM DDR 4

Desi unele companii au cumparat RAM DDR 4 mai scump in august decat in iulie, cei de la Apple au beneficiat de contracte prelabila care le-au permis sa ia componentele la preturi bune. Nu se stie cat plateste Apple pentru un modul de RAM DDR 4 de 2 GB sau 3 GB, insa cu siguranta are un pret mai mic decat foarte multi, daca nu chiar toti, dintre competitorii sai.

“Cu lansarea oficiala a iPhone 7 de luna aceasta, intregul lant de distributie pentru smartphone este intr-o perioada critica de crestere a stocurilor de produse. In acelasi timp, exista cerere mare pentru module de memorie si de la producatorii chienzi de smartphone, astfel ca atat modulele DRAM, cat si cele NAND Flash sunt greu de gasit.”

In fiecare an compania Apple cumpara foarte multe componente pentru terminalele sale si genereaza probleme de acest gen, in unele cazuri afectand lansarile competitorilor. E putin probabil ca in 2016 vreun competitor al Apple as fie afectat de o problema de acest gen, insa cu siguranta unii platesc mai mult decat si-ar dori pe aceste componente.

iphone 7 pret ram ddr 4