Prima Pagina Apple Irlanda face apel impotriva hotararii CE

Irlanda face apel impotriva hotararii CE

Astazi guvernul irlandez a anuntat in mod oficial ca va face apel impotriva hotararii Comisiei Europene de a amenda compania Apple cu suma de 13 miliarde de dolari. Irlanda a primit de la Comisia Europeana sarcina de a culege acesti bani sub forma de impozit ce trebuia platit retroactiv, insa guvernul nu a fost de acord.

Guvernul irlandez va trimite hotararea sa in fata plenului parlamentului Irlandei in cursul zilei de miercuri pentru a cere sustinerea acestora, iar mai apoi se va trimite documentatia la Comisia Europeana. Practic, Irlanda este de partea companiei Apple in toata aceasta disputa, ea incheind acordul care i-a permis companiei Apple sa-si ascunda profitul.

Comisia Europeana a acuzat Apple de evaziune fiscala, insa presedintele companiei a afirmat ca totul este doar o prostie politica, Apple fiind vanata de catre autoritatile europene. Practic intreaga decizie a CE a starnit un scandal destul de mare, inclusiv intre SUA si Uniunea Europeana, unii spunand ca europenii vor sa incaseze bani care ar trebui sa ajunga la bugetul american.

Partea comica in toata aceasta situatie sta in faptul ca nici macar Irlanda nu vrea sa incaseze cele 13 miliarde de dolari de la Apple si e putin probabil sa fie obligata sa o faca. Apple a spus ca Uniunea Europeana trebuie sa aleaga intre impozit pe profit si cele peste 6000 de locuri de munca din Irlanda, iar guvernul irlandez a ales deja.

Avand in vedere ca problema este una foarte delicata, ne putema stepta ca acest scandal sa fie foarte, foarte departe de un final fericit pentru Comisia Europeana.

apple irlanda bani

 • aminon

  Deci aveti o prietena care de ani de zile va toaca banii, ca e pitzi si e speciala si unica. An de an isi mai baga putin silicon, se macheaza in alta culoare, face selfie-uri noi, dar pe de alta parte ramane aceeasi. Una care te minte in fata daca ii zici ca se indoaie, nu-ti plateste asociatia si iti raspunde ca doar nu se poate sa plateasca si posete noi si taxele tale, ba mai mult o vezi umbland cu toti pustanii agramati, parvenitii si unele snoabe. Dar voi tot o pupati an de an cand isi ia o tzoala noua si parca va bucurati ca va ia de fraieri, cand ea se lauda cautand sponsori prin India si China. Recunosc, si eu am avut-o cand eram mai tanar, dar de-atunci am cunoscut in blocul S7 o fata pe cinste, sincera si fara Cuc.

 • Bogdane

  @aminon Subscriu!

 • Dorin

  Felicitări.Anonimule ai punctat metaforic.Pupincuristii cu duiumul, islaverii ,dacă au ceva materie cenușie se vor simți in parabola.

 • V.P

  Tare de tot 👍👍

 • Viorel Predatorul

  CE poate declanșa procedură de infringement împotriva Irlandei, și asta poate duce până la pierderea unor drepturi politice în Consiliul European. Practic, Irlanda nu poate face ce vrea ea, pentru că va fi sancționată de către UE.
  Apple va plăti cu vârf și îndesat, altfel s-ar face un precedent periculos, ca orice companie mare să plătească impozit cât vrea, dacă vrea, când vrea.

 • Aliana

  Adevărat

 • vali

  CE ( bande de tilhari comuniști ) este un crocodil nemilos care nu iartă nimic din ce i s-ar cuveni . Pai daca CE ar avea temei legal , ar fi declanșat procedura aia care zice Predatorul CIT ai zice peste . Sau le este Rușine ? Predatorule ! Vb mult ! Apple e cu adevărat cea mai grozava companie de pe planeta