1 milion de Galaxy Note 7 ar putea fi inlocuite

1 milion de unitati ale Galaxy Note 7 ar urma sa fie inlocuite de catre compania Samsung cu pierder de, minim, cateva zeci de milioane de dolari.

Astazi v-am spus ca Samsung a oprit vanzarile Galaxy Note 7 in intreaga lume si vorbim despre o decizie istorica, in domeniul smartphone, coreenii avand curajul de a-si recunoaste greselile. Decizia de a opri vanzarile Galaxy Note 7 a fost luata deoarece bateriile explodeaza in timpul incarcarii, astfel ca unitatile trebuie inlocuite.

Samsung a spus ca afectate sunt 1 din 24 de milioane de terminale, conform documentatiei oferite de catre ei, insa se pare ca pana in 1 milion de unitati ar putea fi inlocuite. Conform unei publicatii americane, Samsung ar putea inlocui aproximativ 1 milion de unitati ale Galaxy Note 7 in perioada urmatoare, costurile fiind foarte mari.

Desi Samsung a incercat sa faca toata problema sa para ca este minora, daca ea ar fi fost mica, n-ar fi fost nevoie de o sistare a vanzarilor globale si o rechemare a unitatilor in depozite. In aceasta idee, anuntarea ca doar 0.01% dintre unitati au probleme ar putea fi in realitate ceva neadevarat pentru ca masurile luate pentru a rezolva problema sunt exceptionale.

1 milion de Galaxy Note 7 inlocuite si pierderi de zeci de milioane de dolari

Daca Samsung va trebui intr-adevar sa inlocuiasca 1 milion de unitati ale Galaxy Note 7, atunci va avea, in cel mai bun caz, pierderi de cateva zeci de milioane de dolari. Un Galaxy Note 7 este produs, cel mai probabil, la un pret de 200 – 250 de dolari, insa majoritatea componentelor sunt refolosite de catre producator.

Samsung a spus ca doar bateria trebuie schimbata la Galaxy Note 7, iar daca acest lucru este adevarat, atunci pierderile vor fi doar de cateva zeci de milioane de dolari, Daca problema este mai complexa si necesita inlocuirea altor piese, atunci pierderile ar putea fi mai mari pentru Samsung, asta intr-o perioada in care compania dadea semne de revenire financiara.

galaxy note 7 pierderi samsung

Desigur ca trebuie luata in discutie si problema de imagine pe care o are acum compania Samsung, unele persoane putand fi reticente in a mai cumpara Galaxy Note 7, chiar si un model refacut. In aceasta idee, Samsung ar putea pierde vanzari serioase in fata iPhone 7 Plus in momentul in care acest nou terminal va ajunge pe piata.

Indifeernt cat de mari vor fi pierderile, este clar ca Samsung pierde atat la capitolul imagine, cat si din punct de vedere financiar.