Samsung va rechema toate Galaxy Note 7 de la vanzare

Samsung va rechema toate terminalele Galaxy Note 7 din vanzare din cauza problemelor bateriilor care explodeaza in timpul incarcarii.

Se pare ca problemele Galaxy Note 7 sunt prea mari pentru a fi ascunse de catre Samsung, astfel ca se asteapta o rechemare de la vanzare a tuturor unitatilor trimise spre comercializare. Acum 2 zile Samsung a confirmat faptul ca intarzie livrarile de terminale noi pentru a face verificari suplimentare ale calitatii, insa se pare ca problema este grava.

Totul a inceput de la doua terminale Galaxy Note 7 care au explodat in timpul incarcarii folosind incarcatoare terte, bateriile fiind, aparent, vinovate in aceasta situatie. Cei de la Samsung au inceput sa investigheze problema si sa opreasca loturile din livrare spre parteneri, ieri fiind sistate vanzarile in Belgia si Suedia pana la analizarea problemei.

Acum se pare ca Samsung urmeaza sa anunte o sistare globala a vanzarilor de terminale Galaxy Note 7 si o rechemare in fabrici a unitatilor trimise catre parteneri. Situatia este una fara precedent pentru cei de la Samsung si sugereaza faptul ca exista grave probleme in controlul privind calitatea produselor vandute clientilor.

Samsung recheama toate Galaxy Note 7 de la vanzare

samsung galaxy note 7 rechemare globalaUn oficial al Samsung a confirmat faptul ca problema sta la baterii si ca unitatile vor fi rechemate din vanzare, probabil si de la clienti, compania gandindu-se la siguranta acestora. Samsung urmeaza sa anunte intai rezultatele investigatiilor sale si mai apoi masurile pe care le ia pentru a rezolva problema si a proteja persoanele care detin Galaxy Note 7, anunturile urmand a fi facute pana la inceputul saptamanii viitoare.

“Cel mai important lucru este siguranta clientilor pe care nu dorim sa ii dezamagim. Produsele cu baterii problematice reprezinta mai putin de 0.1% din totalul unitatilor vandute. Problema poate fi rezolvata rapid prin schimbarea bateriei. Nu avem intentia de a intarzia sau ascunde publicarea rezultatelor investigatiilor, decizia privind repararea problemei urmand a fi luata gandindu-ne in primul rand la clienti.”

Deci Samsung va spune ca doar 0.1% dintre terminalele Galaxy Note 7 sunt afectate de problema, asa ca vorbim cel mai probabil despre un lot de baterii cu probleme de fabricatie. Rezolvarea va sta in inlocuirea acestora in service-urile Samsung si asa compania isi va rezolva problemele.

Din pacate, problema cea mai mare este ca terminale cu asemenea probleme au ajuns pe piata, iar multa lume isi va aminti pentru foarte mult timp despre ceea ce s-a intamplat acum.

25 COMENTARII

  1. Pentru ce sa se duca la fund ? La Apple nu trece luna fara sa vezi un iPhone incendiat .
    Sa le fie invatatura de minte data viitore sa testeze telefoanele inclusiv cu incarcatoare terte .
    Cat despre comentariile tale pot spune ca sunt degeaba , chiar nu ai ce invata din ele , sunt doar tampenii .

  2. de la note 7 nu, dar de la un s7 care are cineva da…deci arata-mi textul la note 7 ca asa zice…numai probleme..viteza slaba, penul care iar are o problema, bateriile sunt bombe mobile…esti samsonist pana la moarte literalmente vad

  3. cand un samsung o sa ii bubuie in fata copilului tau si il va lasa orb, si atunci vei mai gasi scuze pt ei?ca sa imi dau seama cat de dedicat cauzei esti si ce limite ai

  4. Zaone, care este taxa care trebuie achitata ca sa ai dreptul sa jignesti si sa ataci alti cititori fara sa fi banat sau fara sa-ti fie comentarile sterse?

  5. Apple scoate doua telefoane pe an, Samsung lanseaza 100, tu acum te referi la toate modelele de iphone lansate pana acum. Eu m-am raportat doar la Note 7. La 6s Plus nu-mi amintesc ca s-a intamplat asa ceva. Asta daca e sa fim corecti. 😉