Pixel – numele noilor smartphone Google

Zilele trecute v-am spus ca Google renunta la brandul Nexus pentru noile sale smartphone care urmeaza sa fie lasnate pe piata in urmatoarele saptamani, iar acum avem o noua confirmare a acestui lucru. Conform unor surse apropiate Google, americanii intentioneaza sa foloseasca denumirea Pixel pentru terminalele ce vor fi oferite utilizatorilor.

Google Pixel si Pixel XL urmeaza sa fie numele celor doua smartphone care vor avea ecrane de 5 inch si 5.5 inch, denumirea in sine fiind una destul de interesanta. Ambele dispozitive ar trebui sa fie prezentate in cadrul unei conferinte ce ar putea fi organizata pe data de 4 octombrie, iar in baza denumirii, ar putea avea ecrane sau camere grozave.

Google incearca sa se distanteze de ceea ce a facut in trecut cu seria sa de terminale Nexus, iar Pixel ar putea fi un nou inceput destul de promitator pentru companie. Separat de schimbarea branding-ului, cei de la Google ar putea schimba inclusiv destinatia dispozitivelor, ele putand fi promovate ca fiind perfecte nu doar pentru dezvoltatori, ci si pentru utilizatorii obisnuiti.

Separat de acestea, noile smartphone Pixel ale Google ar urma sa vina impreuna cu un nou Chromecast care are suport pentru redarea de continut 4K. Acest dispozitiv ar putea avea denumirea Ultra sau Plus, impreuna cu el putand fi lansata o noua casca pentru realitate virtuala DayDream VR, Google anuntand-o in cadrul I/O din mai.

In final, se pare ca Google va anunta inclusiv detalii cu privire la proiectul Google Home, o tentativa de a concura cu Apple si al sau HomeKit, care are acum o aplicatie Home in iOS 10.

google pixel smartphone