iPhone 7 – Apple creste comenzile de componente

Apple creste comenzile de componente pentru iPhone 7, estimand ca vanzarile vor fi peste estimarile facute in lunile anterioare.

Compania Apple a ordonat cresterea cu 10% a numarului de componente pe care partenerii sai trebuie sa le produca pentru lansarea iPhone 7. Informatiile vin direct din Asia astazi si sugereaza faptul ca Apple este foarte increzatoare in legatura cu succesul pe care iPhone 7 si iPhone 7 Plus urmeaza sa il abia in cursul urmatoarelor luni.

Acum cateva luni se estima ca Apple ar vrea sa produca 80 de milioane de iPhone 7 si iPhone 7 Plus in pentru vanzare in lumea intreaga, iar aceasta cifra ar putea sa creasca. Daca Apple a crescut cu 10% productia de componente pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, exista sansa ca si productia de unitati finale sa creasca in consecinta.

Apple estima ca vanzarile de terminale iPhone in ce de-al doilea semestru fiscal al anului 2016 vor insuma doar 60% din cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Estimarea este una sumbra pentru cei din Cupertino, insa se pare ca exista totusi indicii care sa sugereze faptul ca lucrurile ar putea sta complet diferit.

Apple creste comenzile de componente pentru iPhone 7, asteapta vanzari pe masura

Desi Apple creste comenzile de componente pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, partenerii sai asiatici nu sunt chiar atat de entuziasmati cu privire la incasari. Ei se asteapta ca Apple sa-si reduca substantial comenzile in al patrulea trimestru fiscal al anului 2016, asa cum se intampla anual doarece la inceputul de an aduce vanzari scazute.

iphone 7 comenzi componente

In al doilea semestru fiscal al anului 2015 vanzarile de terminale iPhone 6S au inregistrat o medie de 30 de milioane de unitati comercializate lunar. Anul acesta, vanzarile iPhone 7 ar putea avea o medie mai mica, insa totul depinde de modul in care va fi primit dispozitivul de catre clienti dupa prezentarea facuta de Apple.

“Apple si-a revizuit comenzile de componente pentru iPhone 7, scazand cu 10% numarul total al acestora. Cresterea in numarul de componente comandate sugereaza faptul ca Apple este optimista cu privire la cererea pe care iPhone 7 o va avea, asta desi initial estimase ca vanzarile acestui model urmeaza sa reprezinte 60% dintre cele pentru iPhone 6S in anul anterior.”

Acestea fiind spuse, Apple este increzatoare ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor avea succes, altfel nu ar investi bani in productia de componente suplimentare pentru ele.