Apple a brevetat un iPhone impermeabil din sticla

Un brevet de inventie descrie un iPhone cu ecran curbat si carcasa din sticla, aceste caracteristici fiind zvonite pentru iPhone 8.

Companiei Apple i-a fost acordat recent un brevet de inventie pentru un iPhone care are carcasa fabricata in totalitate din sticla si care este impermeabil. Vorbim despre un dispozitiv care are panoul frontal si carcasa fabricate in totalitate din sticla si care nu va fi afectat de contactul indelungat cu lichidele, asa cum se va intampla si cu iPhone 7.

Terminalul iPhone din acest brevet de inventie are un ecran curbat spre marginile exterioare, exact precum Galaxy S7 Edge, brevetul fiind depus pentru inregistrare in aprilie 2017. In el Apple descrie modul in care ar crea dispozitivul folosind bucati intregi de sticla, sau bucati mici lipite intre ele si sigilate ermetic pentru ca apa sa nu patrunda in interior.

Mai mult decat atat, cei de la Apple spun ca ar putea face si carcasa partial transparenta pentru a le permite utilizatorilor sa vada in interiorul sau, acest lucru putand fi facut acum prin schimbarea ei completa. Desigur ca Apple va incerca sa ofere un element de noutate si unicitate printr-o carcasa de acest gen, dar asta numai daca va decide sa o foloseasca.

Apple pregateste un iPhone din sticla cu ecran curbat

Pana acum au aparut o varietate de zvonuri care sugerau faptul ca iPhone 8 va avea o carcasa din sticla si ecran curbat, iar acest brevet de inventie pare sa confirme planurile Apple. Desigur ca de la brevet de inventie la produs este cale lunga, insa chiar si asa, cei de la Apple testeaza macar un iPhone care are ecran curbat si carcasa de sticla.

“A handheld computing device that includes an enclosure having structural walls formed from a glass material that can be radio-transparent. The enclosure can be formed from a hollow glass tube or two glass members bonded together. A laser frit bonding process may be used to hermetically seal the two glass members together to create a water resistant electronic device.”

Apple face foarte multe brevete de inventie si inregistreaza o varietate de tehnologii, dar in general putine dintre ele ajung sa fie implementate in produse, sau lansate pe piata.

iphone sticla curbata

24 COMENTARII

  1. Imi place sa ma uit la comentarii. Si intru de obicei sa vad comentariile tale srb. Faci fiecare om sa se simta mai bine prin imaturitatea ta. Multumim.

  2. Pe mine mă interesează doar comentariile lui SRB în rest câți ani are, poate e fata, nu contează, ce bine e când vezi prezenta lui SRB,

  3. Acum cateva zile circula parerea pe aici ca un telefon de sticla e o chestie ieftina, ca aluminiul este baza, mama si tata, viata si inspiratia! Acum ca o sa scoata Apple un terminal de sticla e o super inovatie, se fac cozi de pe acum, samd. Cand comentatorul a avut dreptate, inainte sau dupa aceasta stire? Sau, mai exact, cand a mintit, ca nu ar fi prima oara… Intamplator, tehnica sticlei o stapanesc si altii perfect, linii curbe, ecrane edge, samd. Stiu, e greu sa accepti ca e vorba de altii si aici nu ma refer strict la un singur brand. Pana la urma, pe banii mei, cumpar ce doresc, fapt ce ma priveste, ma face fan. Insa nu ating zona patologica troll iar astia, producatorii, fac bani la greu exact pe aceasta ticneala ce devine nevoie de cumparare pentru a avea ultimul, noul, concurentul, samd. Apoi orice polemica cu un troll devine aerul si mancarea lui, altfel este inexistent, amorf, inodor, samd

  4. Maine scrie zaone un articol: “Update: Ieri v-am scris despre un iPhone din sticla, dar din ultimele informatii, se pare ca era vorba de Galaxy S8 al lui Samsung.”

    Reactia lui Srb: “Ai di capu meu ce design aiurea, auzi la ei: sa aibe carcasa din sticla curbata, nici pe masa nu i-l poti pune ca lumea”

  5. Pai si S6 si S7 nu sunt din sticla? Daca si S8 va fi sticla unde-i noutatea?Eu unul prefer aluminiu fata de sticla,am avut si 4S din sticla si nu m-a dat pe spate,vorbesc evident de material,nu de design.