Chrome 53 este mai rapid, consuma mai putina baterie

Chrome 53 este noua versiune a browserului Google, ea venind cu un design nou, peformante mai bune, consum redus de resurse si autonomie mai mare.

Astazi compania Google a lansat Chrome 53, o noua versiune a popularului browser folosit de catre sute de milioane de oameni de pe planeta in momentul de fata. Conform celor de la Google, Chrome 53 imbunatateste dramatic experienta de navigare pe internet, cu performante ridicate, dar si un consum mult mai redus al energiei stocate in baterie.

Cei de la Google au facut si un test privind autonomia bateriei, pe care il puteti vedea mai jos, ei afirmand ca pe Mac vorbim despre un consum redus cu 33% fata de trecut. Acest consum redus este vizibil cand se incarca imagini de pe internet, cand se face scroll prin pagina, sau cand sunt vizualizate clipuri video in paginile pe care le accesam.

Cei de la Google au folosit o serie de instrumente pentru a masura cresterea in performante obtinuta pentru Chrome 53, iar rezultatele sunt pe masura. Practic, Google rezolva doua probleme extrem de importante si criticate dur de catre utilizatori, performantele slabe si consumul foarte mare de resurse in timpul utilizarii.

Chrome 53 este mai rapid, are o interfata noua si consuma mai putina baterie sau resurse

Separat, Chrome 53 vine si cu un design imbunatatit, cei de la Google adoptand design-ul material din Android pentru noua versiune a browserului, schimbarea fiind interesanta. Aceasta schimbare permite si o redare mult mai fluida a intregii interfete, astfel ca performantele generale ar trebui deasemenea sa fie mult mai bune pentru browser.

In cazul autonomiei bateriei pentru sistemul de operare Windows 10, Chrome 53 ofera cu pana la 2 ore si 12 minute de autonomie in plus pentru utilizatorii sai. Vorbim despre o crestere de aproximativ 25% inregistrata in masuratorile Google fata de ceea ce ofera Chrome 46, de exemplu, deci sporul in economia de energie este unul masiv.

YouTube, Vimeo sau Facebook sunt website-urile in care vom vedea cele mai multe schimbari in bine dupa instalarea Chrome 53, cei de la Google avand grija sa-si optimizeze browserul pentru cele mai populare website-uri. In ceea ce priveste navigarea pe restul internetului, vorbim despre o crestere de 15% in viteza de redare a paginilor web.

Google Chrome poate fi actualizat direct din meniul de ajutor existent in browser.