Vanzarile Apple Watch au scazut dramatic

Vanzarile Apple Watch au scazut cu 2 milioane de unitati in T2 2016 comparativ cu T2 2015, o scadere dramatica pentru compania Apple.

Vanzarile Apple Watch au scazut dramatic in T2 2016 fata de T2 2015, iar cu doar o zi inaintea lansarii iPhone 7, cei de la IDC ne prezinta situatia sumbra a ceasului Apple. Puteti vedea in tabelul de mai jos ca vanzarile Apple Watch au scazut de la 3.6 milioane de unitati la 1.6 milioane de unitati intr-un an de zile, 2 milioane de unitat nemaifiind vandute.

Apple Watch implineste 1 an si jumatate de disponibilitate pe piata, iar impreuna cu iPhone 7 ar trebui sa fie prezentat inclusiv Apple Watch 2 pentru a creste vanzarile. Apple a amanat foarte mult lansarea unui Apple Watch 2, probabil pentru a-l aduce pe piata impreuna cu noul iPhone, insa aceasta decizie a costat-o multe sute de milioane de dolari.

Avand in vedere ca Apple nu si-a mai actualizat ceasul inteligent, Fitbit a reusit sa-i fure o parte dintre clienti si sa-si creasca vanzarile cu 1.3 milioane de unitati, Garmin si Lifesense avand parte de aceeasi crestere. Xiaomi a ramas totusi “pe pozitii”, reusind sa depaseasca Apple in topul vanzatorilor de wearable-uri, avand acum vanzari duble fata de americani.

Apple Watch inregistreaza vanzari dezamagitoare

In T2 2016 Apple ar fi trebuit sa lanseze un nou model al Apple Watch, insa lipsa sa a avut un efect catastrofal asupra vanzarilor, dupa cum se si poate vedea mai jos. Practic lumea evita produsul Apple, care este vechi si nu ofera o experienta de utilizare chiar atat de grozava cu hardware insuficient de bun pentru a rula sistemul sau de operare.

apple watch vanzari t2 2016

In aceasta idee, daca Apple Watch nu va fi lansat mai curand, exista sansa ca vanzarile Apple Watch sa scada si mai mult si Apple sa iasa din top 5 vanzatori de wearable-uri. Apple este singurul producator de wearable-uri ale carui vanzari au scazut in T2 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar asta spune foarte multe despre Apple Watch.

Acestea fiind spuse, nu uitati ca diseara va astept pe iDevice.ro incepand cu ora 19:30 pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne prezinte compania Apple.