iPhone 7 Noutati: lansare, A10, camera duala, 3 GB RAM, pret si specificatii

Noutatile iPhone 7 cu informatii despre pret, specificatii, data de lansare, noua culoare neagra, camera duala 3 GB RAM si multe altele.

Direct de la live prezentarea iPhone 7 am aflat cu doar cateva minute in urma ca Apple foloseste intr-adevar denumirile iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru noile sale terminale. Cei de la Apple prezinta in aceste momente cele doua noi modele ale iPhone, iar mai jos puteti citi primele informatii anuntate de catre compania americana cu privire la ele.

Inainte de a trece la noutatile iPhone 7, trebuie mentionat faptul ca Apple a vandut 1 miliard de terminale iPhone in lumea intreaga pana in prezent, o cifra absolut remarcabila.

Design – aceeasi carcasa, putin modificata

iPhone 7 si iPhone 7 Plus impart cu iPhone 6 acelasi design vechi de 2 ani de zile, compania Apple facand totusi o mica modificare, eliminand antenele care despart carcasa in 3 parti distincte. Acum intreaga carcasa este formata dintr-o singura bucata de aluminiu, pe care troneaza mandu logo-ul Apple.

Atat iPhone 7, cat si iPhone 7 Plus au camere noi, ambele mai mari, una simpla si una duala, insa diferenta este nesemnificativa pentru design-ul general. Ceea ce veti observa foarte usor este ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu mai au port audio de 3.5mm pentru casti, insa Apple va include un adaptor in cutia terminalului pentru a permite conectarea castilor vechi.

Apple foloseste o culoare neagra numita jet black, aceasta fiind lucioasa precum cea a Mac Pro 2013, deci zvonurile au fost adevarate.

Separat, Apple foloseste o noua culoare neagra, numita simplu negru, ea fiind un negru mat care are deasemenea un logo lucios.

Apple va vinde in continuare iPhone 7 in culorile auriu, argintiu si roz.

Butonul Home 3D Touch

Apple a regandit complet butonul Home al iPhone 7, el fiind acum personalizabil cu ajutorul unui meniu special, insa va fi tactil si va avea Force Touch feedback prin 3D Touch.

Noul buton Home 3D Touch are un sistem Force Touch nou care genereaza vibratiile, inclusiv pentru mesaje, notificari, tonuri de apel, dar si pentru unele actiuni noi.

Rezistenta la apa si praf

Da, si aici zvonurile sunt adevarate, iPhone 7 fiind rezistent la apa si praf cu certificarea IP67, deci il veti putea folosi la maxim 2 metri sub apa pentru maxim 30 de minute fara probleme.

Camera iPhone 7

Camera iPhone 7 are stabilizator optic de imagine, permite o expunere de pana la 3 ori mai lunga dcat pana in prezent, are deschidere f/1.8 care permite cu 50% mai multa lumina sa patrunda in camera.

Exista un modul cu 6 lentile in camera de 12 megapixeli, senzorul fiind cu 60% mai rapid si consumand cu 30% mai putina energie.

Exista si un nou flash LED True Tone cu 4 LED-uri care ofera lumina cu 50% mai puternica, un senzor de clipire pentru lumina ambientala compensand stralucirea luminii din jur.

Apple a creat un procesor de imagine special pentru a imbunatati radical calitatea pozelor inregistrate, el facand jumatate din magie.

iOS 10 inregsitreaza multiple imagini, inregistreaza obiectele din ele, le analizeaza si aplica o multitudine de efecte pentru a combina multiple imagini in cea mai buna imagine posibila.

Noul procesor de imagine face 1 miliard de operatii in 25 de milisecunde pentru a ne permite sa inregistram cele mai bune poze posibile cu iPhone 7.

Apple permite inclusiv editarea Live Photos si desigur ca exista posibilitatea de a inregistra imagini RAW pentru editare, cat si mai multe culori ca pana acum.

Camera frontala are acum 7 megapixeli pentru apeluri video mai bune si selfie-uri mai clare. Apple foloseste o noua tehnologie pentru a inregistra poze mai clare si cu o gama mai mare de culori, stabilizarea imaginii fiind facuta prin software de catre iOS 10.

Camera dubla a iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus are o camera dubla implementata de catre compania Apple, ea fiind compusa din 2 senzori de imagine de 12 megapixeli pentru a inregistra poze in format wide si telephoto.

Camera duala a iPhone 7 Plus va inregistra poze pentru care vom putea schimba focalizarea in poze, dar si pentru a schimba zoom-ul pentru poze, chiar si dupa ce ele au fost inregistrate.

Cele doua camere inregistreaza poze multiple pentru a ne oferi aceasta functionalitate, ele fiind combinate astfel incat sa poata fi editate de catre noi si a avea o calitate mai buna.

Aplicatia Camera are un buton special care ne permite sa inregistram poze wide sau telephoto folosind camera duala a iPhone 7 Plus, deci alegem oricare dintre cele doua camere la nevoie.

Camera duala a iPhone 7 Plus are zoom digital de pana la 5x, sau zoom software de pana la 10x, astfel ca vom putea inregistra poze de la distante mult mai mari fata de obiectul de care ne aflam.

Prin software, compania Apple analizeaza imaginile inregistrate de catre noi si creeaza harti 3D ale mediului inconjurator, totul multumita unei inteligente artificale care invata pe masura ce facem poze noi.

Functia de arata adancimea elementelor din imaginile inregistrate de catre noi, efectele fiind afisate in timp real pe ecrane, functie pe care nici macar aparatele DSLR nu o au.

Mai mult decat atat, acum aplicatia Camera a iOS 10 este capabila sa isi dea seama care sunt oamenii din pozele inregistrate de catre noi si sa blureze fundalul in spatele lor pentru a pune oamenii in prim-plan.

Toate aceste functii noi pentru camera iPhone 7 Plus vor fi oferite printr-o actualizare ce urmeaza sa fie oferita pentru iOS 10 in cursul acestui an.

Ecran

iPhone 7 are un ecran de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 7 Plus are un ecran de 5.5 inch cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Practic, aceleasi specificatii pentru diagonala si rezolutie precum acum 2 ani, insa Apple a facut ecranele True Tone, adica ele au o rata de actualizare mult mai mica, inteleg mai rapid atingerile si afiseaza culori mai naturale.

Apple a preluat tehnologia True Tone de la tabletele iPad Pro si o ofera cu succes in iPhone 7 si iPhone 7 Plus incepand din toamna aceasta impreuna cu o experienta mult mai buna de utilizare.

Ecranul este cu 25% mai luminos, are o gama de culori mai mare, dar are si un 3D Touch nou, plus un sistem mai eficient de administrare a culorilor.

Aplicatia Instagram va avea o functie speciala care va beneficia de noua gama mai mare de culori, astfel ca vom vedea culori mult mai clare si mai vibrante direct pe ecranele terminalelor noastre. Desigur ca vor exista o serie de filtre care vor folosi API-urile speciale pentru aceasta noua gama de culori, deci vor fi necesare actualizari pentru aplicatii.

Difuzoare stereo

Pentru prima oara in istoria Apple exista difuzoare stereo, ele fiind de 2 ori mai puternice decat cele din iphone 6S, ele fiind plasate in partea superioara si inferioara a carcasei.

EarPods Lightning

Da, tot acele zvonuri sunt adevarate, acum vom avea casti EarPods Lightning care se vor conecta la cele 900 de milioane de iDevice-uri care au port Lightning.

Noile casti vor fi incluse in cutia iPhone 7 de catre Apple si desigur ca ele vor veni cu un adaptor care va permite conectarea castilor standard disponibile in lumea intreaga.

Apple spune ca are curajul de a face un pas inainte si a lasa in urma portul de 3.5mm, mentinerea acestei componente neavand logica pentru Apple in contextul actualelor evolutii tehnologice.

AirPods

Castile AirPods se transforma din zvon in realitate, compania anuntand lansarea lor pentru a permite ascultarea de muzica fara fir, lucru pe care toata lumea il astepta.

Castile au senzori cu infrarosu care detecteaza cand sunt in ureche pentru a incepe ascultarea de muzica, un senzor de miscare permitandu-ne sa activam siri, iar acelerometrele in companie cu un microfon elimina zgomotele ambientale.

AirPods functioneaza pana la 5 ore de fara incarcare, o carcasa speciala oferindu-le pana la 24 de ore de autonomie.

Castile pot fi conectate inteligent la iphone sau Apple Watch fara probleme, ele avand un sunet incredibil oferit multumita tehnologiilor audio oferite de catre Apple.

Conectarea AirPods cu iPhone sau Apple Watch se face aproape instant, iar prin iCloud putem transfera intre terminalele noastre toate optiunile de personalizare pentru casti.

Castile functioneaza stereo, sau putem comuta si asculta la o singura casca folosind o simpla comanda din Siri.

Apple foloseste in castile AirPods un chip W1, wireless 1, acesta avand doua accelerometre, doi senzori optici, un microfon, o baterie, o antena si un al doilea microfon.

Impreuna cu aceste casti compania Apple lanseaza Beats 3, Powerbeats 3 si Beats x pentru toti clientii.

Apple Pay

Apple Pay va fi lansat in noi tari in acest an, iar Japonia se va afla printre ele, acolo urmand a oferi suport pentru Felica, asa cum s-a zvonit cu doar cateva saptamani in urma.

Apple Watch 2 va oferi acelasi suport pentru Felica in Japonia.

Procesor si RAM

iPhone 7 si iPhone 7 Plus vin cu un chip A10 care beneficiaza de tehnologia Fusion, insa exista unele diferente destul de mare intre cele doua dispozitive. Procesorul inclus in acest nou chip A10 este tactat la 2.4 GHz pe ambele terminale, conform unor zvonuri, insa iPhone 7 are 2 GB RAM DDR 4, in timp ce iPhone 7 Plus are 3 GB RAM DDR 4.

Diferenta intre cantitatea de memorie RAM este data de faptul ca iPhone 7 Plus are o camera duala ce necesita o putere de procesare mai mare pentru filmare si facut poze. Ambele terminale urmeaza totusi sa inregistreze clipuri video 4K la 30 FPS, deci sunt foarte potente, cu aproximativ 40% mai puternice decat precedesoarele lor.

In interiorul noului chip A10 compania Apple a inclus un co-procesor de miscare M10 care consuma mai putina energie, dar face localizare prin GPS, are un accelerometru, dar si un giroscop.

Noul chip A10 Fusion este cu pana la 4 ori mai puternic decat cel A8 lansat de catre compania Apple, sporul de performanta fiind de 120x fata de iPhone.

Noul chip A10 Fusion are 4 nuclee, aduca vorbim despre un procesor quad-core, primul lentru iPhone, compania Apple luand decizia in timp reala care sunt tactate la frecventa mare sau mai mica. Apple a creat un chip special care decide ce procesoare sunt tactate la frecventa mai mare.

O noua placa grafica exista, ea fiind cu 50% mai rapida decat cea din chip-ul A9 si de 3x mai rapida decat in chip-ul A8, consumand doua treimi din energia necesara placii din chip-ul A9.

Bateria

Apple un spune ce baterii au iPhone 7 si iPhone 7 Plus, insa afirma ca au cea mai buna autonomie oferita vreodata intr-un iPhone.

iPhone 7 va oferi o autonomie cu 2 ore mai mare decat cea a iPhone 6S, fata de iPhone 6S Plus autonomia fiind cu 1 ora mai mare pe iPhone 7 Plus.

4G LTE

In iPhone 7 si iPhone 7 Plus compania Apple ofera conectivitate 4G LTE de pana la 450 Mbps pentru utilizatori pe retelele care suporta aceasta viteza.

PRET

iPhone 7 si iPhone 7 Plus urmeaza sa aiba aceleasi preturi precum predecesoarele lor in Europa, deci vorbim despre un pret de baza de 700 – 730 de euro pentru modelele de baza ale iPhone 7. In cazul iPhone 7 Plus pretul de baza urmeaza sa porneasca de la 800 – 830 de euro, insa ambele modele vor avea minim 32 GB spatiu de stocare.

Pretul din SUA urmeaza sa inceapa de la 650 de dolari fara taxe. Apple va oferi iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu 32 GB, 128 GB si 256 GB spatiu de stocare.

Din pacate iPhone 7 negru lucios este disponibil doar pentru modelele cu 128 GB si 256 GB spatiu de stocare.

LANSARE

lansare iphone 7 romania

iPhone 7 si iPhone 7 Plus urmeaza sa fie lansate pe data de 16 septembrie in 10 tari de pe glob, compania Apple urmand a initia o sesiune de precomenzi pe data de 9 septembrie pentru a permite achizitionarea lor in prealabil.

Precomenzile incep pe data de 9 septembrie, lansare initiala din 16 septembrie urmand a include multe tari din Europa.

In Romania iPhone 7 va fi lansat pe data de 23 septembrie, la doar o saptamana dupa lansarea oficiala din primele 20 de tari.

Preturile iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt urmatoarele:

  • iPhone 7 32 GB – 759 euro;
  • iPhone 7 128 GB – 869 euro;
  • iPhone 7 256 GB – 979 euro;
  • iPhone 7 Plus 32 GB – 899 euro;
  • iPhone 7 Plus 128 GB – 1009 euro;
  • iPhone 7 Plus 256 GB – 1119 euro.