Apple nu va anunta cifrele de vanzari pentru iPhone 7

Apple nu va mai anunta cifrele privind vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus in primul weekend de disponibilitate pe pietele globale.

Pentru prima oara in ultimii ani, compania Apple a anuntat ca nu va publica primele cifre privind vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus din wekeend-ul lansarii din peste 20 de tari de pe glob. O traditie veche de cativa ani urmeaza sa dispara, compania Apple urmand a tine secrete aceste informatii, motivul fiind unul foarte stupid si prea putin credibil.

Apple spune ca nu va anunta cifrele privind vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus deoarece ar avea stocuri mici de unitati disponibile, iar aceste informatii nu ar fi utile pentru investitori sau clienti. Practic, Apple vrea sa spuna ca nu poate acoperi toata cererea de pe piata cu stocurile pe care le are, deci vanzarile initiale vor fi mici si imaginea sa va fi afectata.

In realitate se poate trage concluzia ca pana si Tim Cook se asteapta ca vanzarile initiale sa fie dezamagitoare, iar pe cale de consecinta nu va anunta absolut nimic. Totusi, Apple putea sa spuna asta si peste o saptamana, insa a ales sa divulge totul acum probabil pentru ca impactul sa nu fie foarte mare in acel moment, ci doar acum.

Este greu de spus daca iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor inregistra vanzari mari sau mici, daca ele vor fi afectate de stocurile reduse sau interesul foarte mic al clientilor, deci realitatea o vom afla doar din zvonuri. Intr-o perioada in care Apple trebuia sa arate ca este puternica, iata ca se alege calea confidentialitatii si a secretomaniei, iar lumea va percepe asta ca o slabiciune.

As vrea sa cred ce spune Apple, dar ceva imi spune ca Phill Schiller nu prea stie cum sa mai ascunda situatia grea in care se afla Apple.

“We expect iPhone 7 and iPhone 7 Plus will be incredibly popular with customers and we are thrilled to begin taking pre-orders on September 9. Customers will receive their new iPhones starting September 16.

In years past, we’ve announced how many new iPhones had been sold as of the first weekend following launch. But as we have expanded our distribution through carriers and resellers to hundreds of thousands of locations around the world, we are now at a point where we know before taking the first customer pre-order that we will sell out of iPhone 7.

These initial sales will be governed by supply, not demand, and we have decided that it is no longer a representative metric for our investors and customers. Therefore we won’t be releasing a first-weekend number any longer. We are reiterating the financial guidance for the September quarter that we provided on July 26.”

iphone 7 cifre vanzari apple