Instaleaza iOS 10 GM pe iPhone sau iPad

Acum poti instala iOS 10 GM, sau iOS 10.0.1, pe iPhone, iPad si iPod Touch folosind un profil de dezvoltator de aplicatii pentru platforma iOS.

iOS 10 GM, sau mai bine zis iOS 10.0.1, a fost lansat aseara de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch, de fapt pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS. Oficial, acest build este oferit dezvoltatorilor pentru ca acestia sa poata testa build-ul cu aplicatiile pe care le vor lansa pentru iOS 10, in ideea de a descoperi eventuale buguri.

Neoficial, oricine poate instala aceasta versiune a sistemului de operare, chiar daca ea este dedicata dezvoltatorilor de aplicatii, asa ca va puteti bucura de tot ceea ce are ea de oferit. Daca aveti deja iOS 10 beta, puteti face update la iOS 10 GM chiar in acest moment fara probleme, dar daca aveti versiunea public beta, nu veti putea face deocamdata update.

Instalarea iOS 10 GM se face folosind un profil de distributie, adica tot asa cum ati instalat versiunile beta sau public beta, un ipsw nefiind necesar pentru instalare prin iTunes. Procedura in sine este la fel de simpla precum in cazul primei instalari a iOS 10 beta lansat in luna iunie, asa ca daca ati trecut prin acel proces, stiti la ce sa va asteptati.

Instaleaza iOS 10 GM pe iPhone sau iPad

instaleaza ios 10 gm iphone ipad

 

 

Inainte de a urma aceasta procedura va recomand cu tarie sa faceti un backup datelor voastre prin intermediul iCloud sau al iTunes, pentru ca in cazul in care ati pierde datele, veti avea cum sa le recuperati.

Puteti instala iOS 10 GM pe iPhone, iPad sau iPod Touch urmand procedura de mai jos :

  • Deschideti aceasta pagina in Safari.
  • Apasati butonul Install si instalati profilul.
  • Daca vi se cere sa reporniti terminalul, faceti acest lucru. Daca ati mai avut un profil beta, e posibil sa nu vi se ceara
  • Dupa repornire navigati catre Settings > General > Software Update, Configurari > General > Actualizare Software.
  • Aici veti vedea ca exista o actualizare pentru iOS 10 GM.
  • Apasati butonul de instalare, introduceti codul de siguranta, daca aveti, apoi asteptati ca instalarea sa se faca.

In cazul iPhone 6S Plus, iOS 10 GM are 2 GB, deci trebuie sa aveti mai mult de 2 GB de spatiu disponibil in terminalele voastre pentru a face instalarea. Pe alte iPhone, iPad si iPod Touch va fi nevoie de mai putin spatiu de stocare, insa chiar si asa, este bine sa fiti pregatiti pentru ca nu veti scapa fara macar 1 – 1.5 GB de spatiu liber in terminalele mai mici.

Acestea fiind spuse, daca aveti intrebari legate de instalarea iOS 10 GM pe iPhone, iPad si iPod Touch, ei bine le astept in comentarii.