6 functii furate de iPhone 7 de la Android

Pentru iPhone 7 compania Apple a furat 6 functii de la sistemul de operare Android, iar in acest articol discutam despre toate.

In fiecare an compania Apple lanseaza cate un iPhone nou si in fiecare an trebuie sa facem comparatii pentru a vedea ce anume este al Apple si ce anume a fost “imprumutat” de la concurenta. Anul acesta, iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu sunt in totalitate originale, ele aducand unele functii sau caracteristici pe care terminalele Android le au de ani de zile.

Desigur ca Apple fura, dar o face dupa ce alti producatori de terminale Android au furat deasemenea de la ea, deci este o oarecare egalitate intre producatorii smartphone. Chiar si asa, Apple trebuie “trasa de urechi” atunci cand “imprumuta” functii de la terminalele Android si noi trebuie sa stim ca ele nu sunt 100% ale americanilor.

Camera duala

functii iphone 7 android

iPhone 7 Plus are acum o camera duala, insa aceasta caracteristica nu este noua decat pentru terminalele iPhone ale companiei Apple. Smartphone-uri precum HTC, Huawei, LG au de ceva vreme camere duale, iar compania Apple doar le calca pe urme din aceasta privinta, asa cum multi dintre noi suntem deja obisnuiti.

Blur pentru fundalul pozelor

defocalizare obiect

Una dintre cele mai mari noutati oferite pentru camera iPhone 7 Plus este posibilitatea de a focaliza imaginea pe fata unei persoane, sau pe un obiect. Camera aplica un efect de blur pentru fundalul pozelor si aduce persoana sau obiectul in prim-plan prin focalizarea asupra ei, dupa cum puteti vedea in poza de mai sus.

Desigur ca terminalele HTC de acum 2 ani aveau functii de acest gen implementate, iar in momentul de fata exista mult mai multe care le ofera.

Rezistenta la apa si praf

iphone 7 rezistent la apa

V-am spus astazi ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si praf cu certificare IP67, compania Apple oferind in sfarsit acest tip de protectie pentru terminalele sale. Desigur ca multe terminale Android lansate inaintea sa ofereau exact acelasi lucru si continua sa il ofere, deci Apple nu vine cu ceva nou.

Partea diferita la Apple este  ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus rezista la doar 1 metru sub apa timp de 30 de minute, in loc de 1.5 metri, iar Apple nu acorda garantie pentru probleme generate de contactul cu apa.

Disparitia portului de 3.5mm

Desi Apple a avut “curajul” de a elimina portul audio de 3.5mm din iPhone, alti producatori de terminale Android au facut acelasi lucru inaintea celor din Cupertino. Vorbim despre producatori precum Motorola, sau chiar Oppo, acestia renuntand la port inaintea celor de la Apple, dar fara ca lumea sa se planga chiar atat de mult de schimbare.

Difuzoare stereo

iphone 7 difuzoare stereo

Alta schimbare foarte importanta oferita de catre compania Apple ar legatura cu difuzoarele stereo, acestea fiind implementate la baza si parte asuperioara a carcasei. Deci nu vorbim despre doua difuzoare la baza carcasei, ci unul langa butonul Home si unul deasupra difuzorului pentru apeluri telefonice.

Apple a gandit totul pentru a oferi o experienta foarte buna in timpul vizualizarii de clipuri video, sau a ascultarii de muzica, deci vom avea parte de o experienta net superioara.

Procesor quad-core

procesor quad-core iphone 7

Intr-un final ajungem la procesorul quad-core pe care Apple l-a implementat in iPhone 7 si iPhone 7 PLus, acesta fiind inclus intr-un chip A10 Fusion. Compania Apple spune ca exista 2 nuclee de frecventa mica si 2 de frecventa mare, aceasta fiind ajustata in mod dinamic de un alt chip, totul in functie de nevoile noastre.

In ultimii 3 ani cred ca vasta majoritatea a terminalelor Android lansate pe pietele globale au venit cu procesoare quad-core, ele fiind obligatorii in terminalele aparute acum pe piata.

Deci, ce parere aveti despre “reusita” Apple ?