iPhone 7 este rezistent la apa si praf cu certificare IP67

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si praf cu certificarea IP67, dar protectia nu este una permanenta si dispare in timp.

Aseara compania Apple a prezentat iPhone 7 si iPhone 7 Plus, doua noi modele ale iPhone care sunt, in premiera, rezistente la apa si praf cu certificarea IP67. Pentru a obtine aceasta schimbare, compania Apple a modificat structura interna a iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru a sigila locurile prin care poate patrunde apa, eliminand in acelasi timp si portul audio.

Desi inaintea evenimentului pentru prezentarea iPhone 7 si iPhone 7 Plus s-a spus ca terminalele vor avea certificare IPX7, ei bine iata ca in realitate ele au certificare IP67. Asta inseamna ca ele sunt rezistente la apa si la praf, deci nici apa si nici praful nu vor patrunde in interiorul carcasei pentru a afecta structura interna in timpul folosirii.

Apple spune ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt “splash resistant”, sugerand faptul ca o simpla acoperire completa cu lichid pentru o perioada foarte scurat de timp nu le va afecta. In realitate cei din Cupertino incearca sa nu le sugereze oamenilor ca-si pot scufunda terminalele complet si pentru mult timp in apa, strategia lor fiind foarte buna.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si praf cu certificare IP67

In ciuda acestor informatii, compania Apple explica intr-o nota de subsol, a paginii dedicate iPhone 7 si iPhone 7 Plus, exact ce ofera noile sale terminale. Conform Apple, iPhone 7 si iPhone 7 Plus au fost testate in conditii de laborator pentru a se vedea daca indeplinesc standardele IP67 si IEC 60529 privind rezistenta la apa si praf.

“iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la stropiri, apa si praf, ele fiind testate in conditii de laborator cu certificarea IP67 sub standardul IEC standard 60529. Protectia pentru rezistenta la praf, stropire si apa nu este permanenta, iar ea ar putea fi redusa in timp pe masura ce terminalele sunt folosite in mod normal. Nu incercati sa incarcati un iPhone ud. Daunele provocate de catre lichide nu sunt acoperite de garantie.”

Conform celor din Cupertino, iPhone 7 si iPhone 7 Plus au trecut cu brio aceste teste, insa spun ca protectia nu este una permanenta si va fi redusa in timp, pe masura folosiri. Practic, daca va scufundati terminalele des in apa, exista sansa ca intr-un punct apa sa patrunda in carcasa, acum este de altfel si normal pentru orice fel de smartphone.

Este bine ca Apple specifica foarte clar in ce conditii sunt rezistente la apa si praf iPhone 7 si iPhone 7 Plus, pentru ca veti sti ca nu trebuie sa abuzati de aceasta protectie. Facand iPhone 7 si iPhone 7 Plus rezistente la apa si praf, compania Apple isi aduce terminalele la acelasi “nivel” cu cele ale concurentei, lucru asteptat de ani de zile.

Teoretic puteti scunfuda iPhone 7 si iPhone 7 Plus in apa de maxim 1 metru timp de maxim 30 de minute fara a afecta in vreun fel functionarea. Desi Apple spune ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si praf, compania mentioneaza totusi faptul ca orice fel de daune provocate de contactul cu apa nu sunt acoperite de garantie.

iphone 7 rezistent ip67