iPhone 7 are un buton Home 3D Touch ciudat

iPhone 7 are un buton Home 3D Touch, tactil, ciudat, conform jurnalistilor care au testat pentru prima oara noile terminale.

V-am vorbit astazi despre noul buton Home iPhone 7, compania Apple transformandu-l dintre-un buton clasic, cu mecanism de apasare, intr-un buton tactil cu perceperea presiunii aplicate. Mai exact, Apple a implementat Taptic Engine sub el si un modul Force Touch care permite perceperea presiunii in ideea de a actiona anumite functii cu ajutorul sau.

Jurnalistii care au avut ocazia de a testa noul buton Home al iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu au fost chiar atat de impresionati de ceea ce a realizat compania Apple cu el. Jurnalistii au afirmat ca butonul este “groaznic”, “ciudat”, dar si ca el nu are senzatia unui buton normal si ca ai nevoie de ceva timp pentru a te obisnuit cu el.

Daca ati folosit vreodata un terminal Android care are butoane tactile pe ecran si nu are buton Home, atunci stiti la ce se refera acesti oameni in comentariile lor. Dupa ce veti cumpara iPhone 7, va puteti lua adio de la experienta de a apasa pe ceva pentru a indeplini o anumita functie, totul fiind facut acum prin aplicarea de presiune, fara senzatie foarte mare.

Noul buton Home al iPhone 7 este ciudat

Desi Apple a incercat sa emuleze senzatia de apasare a unui buton Home normal prin vibratii aplicate asupra degetului cu care se apasa butonul Home al iPhone 7, experienta este nefericita. Este de altfel si normal ca experienta sa fie una noua si nu neaparat buna, iar asta deoarece vorbim despre o schimbare mare, eliminarea unui mecanism fizic si inlocuirea cu vibratii.

Apple incearca sa ne ofere moduri noi de a ne folosi terminalele pentru a ne motiva sa descoperim lucruri noi, iar acest nou buton Home 3D Touch este oferit in exact aceasta idee. Din pacate experienta de folosire a iPhone 7 va fi afectata la inceput, insa in timp ne vom obisnui cu el, iar Apple poate modifica vibratiile, astfel incat ele sa fie pe placul multora.

Desigur ca va fi nevoie de timp pentru a ne acomoda cu butonul, sau pentru ca Apple sa ii modifice vibratiile, dar intre timp multa lume se va plange de el, asa cum era de asteptat.

Cred ca multi dintre noi vom avea aceleasi reactii de dezamagire dupa primele experiente cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar in timp ne vom obisnui cu noul mod de a folos iPhone.