Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 are un buton Home 3D Touch ciudat

iPhone 7 are un buton Home 3D Touch ciudat

iPhone 7 are un buton Home 3D Touch, tactil, ciudat, conform jurnalistilor care au testat pentru prima oara noile terminale.

V-am vorbit astazi despre noul buton Home iPhone 7, compania Apple transformandu-l dintre-un buton clasic, cu mecanism de apasare, intr-un buton tactil cu perceperea presiunii aplicate. Mai exact, Apple a implementat Taptic Engine sub el si un modul Force Touch care permite perceperea presiunii in ideea de a actiona anumite functii cu ajutorul sau.

Jurnalistii care au avut ocazia de a testa noul buton Home al iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu au fost chiar atat de impresionati de ceea ce a realizat compania Apple cu el. Jurnalistii au afirmat ca butonul este “groaznic”, “ciudat”, dar si ca el nu are senzatia unui buton normal si ca ai nevoie de ceva timp pentru a te obisnuit cu el.

Daca ati folosit vreodata un terminal Android care are butoane tactile pe ecran si nu are buton Home, atunci stiti la ce se refera acesti oameni in comentariile lor. Dupa ce veti cumpara iPhone 7, va puteti lua adio de la experienta de a apasa pe ceva pentru a indeplini o anumita functie, totul fiind facut acum prin aplicarea de presiune, fara senzatie foarte mare.

Noul buton Home al iPhone 7 este ciudat

Desi Apple a incercat sa emuleze senzatia de apasare a unui buton Home normal prin vibratii aplicate asupra degetului cu care se apasa butonul Home al iPhone 7, experienta este nefericita. Este de altfel si normal ca experienta sa fie una noua si nu neaparat buna, iar asta deoarece vorbim despre o schimbare mare, eliminarea unui mecanism fizic si inlocuirea cu vibratii.

Apple incearca sa ne ofere moduri noi de a ne folosi terminalele pentru a ne motiva sa descoperim lucruri noi, iar acest nou buton Home 3D Touch este oferit in exact aceasta idee. Din pacate experienta de folosire a iPhone 7 va fi afectata la inceput, insa in timp ne vom obisnui cu el, iar Apple poate modifica vibratiile, astfel incat ele sa fie pe placul multora.

Desigur ca va fi nevoie de timp pentru a ne acomoda cu butonul, sau pentru ca Apple sa ii modifice vibratiile, dar intre timp multa lume se va plange de el, asa cum era de asteptat.

Cred ca multi dintre noi vom avea aceleasi reactii de dezamagire dupa primele experiente cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar in timp ne vom obisnui cu noul mod de a folos iPhone.

 • Andrei

  E de un jumate in MacBook 12 si e cea mai tare realizare a lor! Sincer! Va obisnuiti in 1/2 ora.
  N-as mai folosi un Macbook fara force touch.

 • Srb Srb

  da 100%+ ca vor sa te obisnuiesti cu senzatia pt urmatorul iphone cand va fi integrat in ecran

 • NicKel

  Deci de fapt este buton fizic, m-am saturat de cate ori am zis 🙂

 • Clau

  Parca în cydia era asa ceva. Nu trebuia sa mai apeși doar atingeai și simțeai vibrațiile. Eu zic ca o sa fie mai bine decât pana acum. In primul rand : amprenta nu o sa se mai strice și nici butonul home.

 • sync

  Andrei si in Macbook pro 2015 e acelasi touchpad.

 • ali

  Sper sa fie cum este cu mousul lor, la început pare o bucata de plastic si odată obișnuit cu el este super

 • Andi

  lasa domnu ideviceu si treci la treaba :))

 • NicKel

  salut 😀

 • Cristi

  Spun dintotdeauna ca butonul fizic la iPhone e nemaipomenit, de neînlocuit. Am tot citit pe aici ca multi dintre voi abia așteptau sa fie eliminat , eu in schimb abia aștept sa începeți sa va plângeți ca double tap-ul și atingerile accidentale va scot din minți
  Cat despre partea cu “o sa ne obișnuim”…e ca și cum ai spune: “dă-mi una în cap cat de tare poți, nu e problema dacă o sa ma doară îngrozitor , pot lua un analgezic” . Îmi place nespus Apple dar fanii înrăiți ai companiei sunt un fel de masochiști

 • apple4never

  Apple knows what’s best for you !

 • Sergiu Florian

  toti vor schimbare iar atunci cand vine nimeni nu e multumit .. luati-va samsung si nu mai comentati negativ .. asa e apple an de an daca ei ar oferii totul asa cum toti vrti asta inseamna sa vanda un telefon cu 10000 euro si 10 ani sa nu mai scoata nimic pana nu se descopera alte tehnologii si atunci la fel 10000 euro telefonu… ce mai vreti de la el nu se incinge merge totul in 60 fps chiar si in meniu totul se incarca foarte repede poze splendide … pentru cei care or sa zica de poze etc pana la urma e un TELEFON iar el a fost creeat ca sa vorbesti la el .. ce e in plus sunt doar avantaje.. daca vreti poze profesionale dati 1500 euro pe o camera decenta in caz ca vreti sa va numarati cosurile dupa fata de la 50 metrii . SALUT!