Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – cum funtioneaza noul buton Home

iPhone 7 – cum funtioneaza noul buton Home

Asa functioneaza noul buton Home tactil 3D Touch al iPhone 7 si iPhone 7 Plus, compania Apple schimband complet experienta de utilizare a sa.

Compania Apple a anuntat aseara ca batranul buton Home al iPhone va deveni istorie si este schimbat cu un nou tip de buton care functioneaza pe baza Force Touch si a 3D Touch. Mai exact, avem un buton tactil in iPhone 7 si iPhone 7 Plus, apasarea puternica pe el generand o vibratie prin Force Touch, asta in timp ce iOS inchide aplicatiile.

Practic, Apple a eliminat componenta mecanica a butonului Home din iPhone si a inlocuit-o cu un motor vibrator care are menirea de a genera vibratii la apasare. Acele vibratii trebuie sa ne dea senzatia ca apasam un buton fizic real, lucru care nu este chiar atat de greu de imaginat, indiferent din ce perspectiva privim lucrurile.

Cu 3D Touch, acest nou buton Home percepe invelul de presiune aplicata pe el, astfel ca atunci controleaza functiile sistemului de operare iOS 10, asa cum ar face-o un buton fizic. In clipul video de mai sus aveti o scurta explicatie despre modul in care functioneaza noul buton Home, cel care testeaza terminalil afirmand ca intreaga parte inferioara a panoului frontal iPhone 7 pare a fi tactila.

Desigur ca nu acesta este adevaratul si doar butonul Home este tactil multumita 3D Touch, Force Touch fiind implementat sub el doar pentru a genera vibraii. Ce fel de experienta vom avea in folosirea acestui nou tip de buton ramane de vazut, insa este clar ca Apple schimba cu mult experienta de folosire a iPhone 7 prin butonul Home nou.

Cu mai multe detalii voi reveni intr-un articol urmator.

 • Zsolt Mihoc

  Dupa cum vad e cam exact copia a virtualhome din cydia nu mi se pare ceva extra deloc , daca ai JB si 5S-u stie asta .

 • Beelzaboot teriaksun

  diferenta e ca acu nu mai ai nevoie de jailbreak ca sa obtii acelasi rezultat.

  Cu cat implementeaza Apple mai multe functii by default, cu atat avem de instalat mai putine tweak’uri ca sa avem telefoanele asa cum le vrem

 • sawrl

  nu stiu cum iti facea tie acel tweak din cydia posibila simtirea unei apasari pe butonul ala de la 5s fara sa faci click cu el!

 • Zsolt Mihoc

  Cum au implementat in cydia funtia asta puteau si ei implementa intrun update de ios deci e cam pe nicaieri

 • icetkk

  Cum înveți tu 5S-ul să nu mai aibă componentă mecanică în butonul Home?
  La iPhone 7, butonul home e o bucată de sticlă fixă pe care apeși mai tare și simte presiunea. E ca display-ul de la 6S, are 3D Touch.

 • lucas

  daca nu ai jailbreak nu fii ironic. Eu am i6 cu jb si apas fizic pe buton doar la deschiderea telefonului, in rest doar ating butonul home si face ce comanda i-am dat

 • icetkk

  Tocmai asta e diferența, la iPhone 7 nu doar atingi și te scoate din aplicație, ci trebuie să apeși. Doar că nu mai e ceva mecanic. Acum apeși pe o sticlă care simte presiunea, ca pe ecranul 6S.

 • lucas

  mai sus zicea cineva ca ceea ce acum apple a pus in i7, exista de mult cu ajutorul jb incepand cu 5s. Diferenta este acum ca in i7 avem alta tehnologie, dar care face cam acelasi lucru fata de ceea ce aveam in 5s acum 2 ani in urma

 • Zsolt Mihoc

  Da cam asta e ideea 👍🏼😬