India vrea sa oblige Apple sa implementeze un iris scanner in iPhone

India ar putea obliga Apple sa implementeze un iris scanner in iPhone pentru a oferi suport pentru un program biometric national.

India are planuri mari pentru a putea aduna cat mai multe date cu privire la cetatenii proprii si vrea sa le indeplineasca folosindu-se de marii producatori de smartphone-uri. Mai exact, guvernul indian a initiat un program prin care le ofera cetatenilor acces la servicii publice si private folosindu-se de informatii biometrice, adica amprente si scanarea irisului.

India vrea sa stie cat mai multe despre identitatea cetatenilor sai, asa ca a initiat acest program pentru a le aduna amprentele si a le scana irisul, sub pretextul ca le ofera acces facil la aceste servicii. Avand in vedere ca inclusiv unele servicii bancare functioneaza in baza sistemului, el este extrem de important pentru guvern si va fi impus in smartphone-uri.

Saptamana trecuta reprezentantii guvernului Indian au discutat cu reprezentanti ai Samsung, Microsoft sau Google despre implementarea suportului pentru acest sistem in Android, Windows Phone si smartphone-uri. Guvernul indian vrea acces la sistemele prin care sunt culese aceste date de catre smartphone pentru a-si putea conecta propriul sistem national.

India ar putea forta Apple sa implementeze un iris scanner in iPhone

Desi a fost invitata la discutii, compania Apple a refuzat sa participe, insa guvernul indian le-a spus celor prezenti ca suportul pentru acest sistem va fi o conditie pentru a vinde smartphone-uri in tara. In aceasta idee, terminalele care nu vor avea suport pentru el nu vor putea fi vandute pe plan local, aceasta fiind o mare problema pentru Apple.

Apple deja are probleme in a convinge guvernul indian sa-i permita sa-si deschida magazine in tara, asa ca aceasta noua initiativa ar putea genera probleme noi. Daca Apple nu va implementa un iris scanner si nu va oferi guvernului indian acces la tehnologiile sale de scanare biometrica, atunci iPhone-urile ar putea fi scoase din vanzare in tara.

Desigur ca va trece mult timp si vor fi multe discutii pana o asemenea decizie ar putea fi luata, insa Apple nu va avea o “viata usoara” cu guvernul indian.

iPhone India iris scanner