iOS 10 iti spune cine te suna pe iPhone

iOS 10 are o noua functie in baza careia numele apelantului va fi rostit de catre iPhone in momentul in care esti sunat.

In iOS 10 compania Apple a implementat o noua functie foarte utila pentru utilizatorii iPhone din lumea intreaga, ea avand rolul de a rosti numele contactului care ne suna. Aceasta functie este legata strict de aplicatia Phone, in meniul de setari pentru ea fiind implementata o functie care ne permite sa controlam cum functioneaza ea.

Mai exact, in meniul Setting > Phone, Configurari > Phone, compania Apple are o functie numita Anuntare apeluri, Announce Calls, ea anuntand numele contactelor care ne suna. Mai exact, atunci cand primim un apel telefonuc, iOS 10 va rosti prin difuzorul iPhone numele persoanei care ne apeleaza, deci vom sti asta fara sa ne uitam la ecran.

Functia iOS 10 care permite anuntarea apelurilor are 4 modalitati de functionare, cei de la Apple permitandu-ne sa o dezactivam complet, sa auzim numele apelantului doar cand avem casti conectate la iPhone, sa-l auzim doar cand suntem in masina sau avem casti conectate la iPhone, sau sa auzim numele apelantului oricand suntem sunati.

Aceasta functie poate fi extrem de utila atunci cand conduceti si nu puteti sa va uitati la telefon pentru a vedea cine va suna, sau cand calatoriti si doriti nu va puteti uita la telefon. Indiferent de situatie, functia pentru anuntarea apelurilor telefonice este una extrem de benefica pentru multa lume si acum stiti cum sa va folositi de ea.

ios 10 anunta apelantul

31 COMENTARII

  1. @mariorares Da exista, TapeACall, funcioneaza in felul urmator
    Iei varianta free
    Cumperi pachetul de 8$ pe an
    Suni la un numar, apoi nr pe care vrei sa il inregistrezi
    Dupa care dai merge calls

    In aplicatie poti vedea inregistrarile.

  2. Eu utilizizez o casca Plantronics Voyager Legend si are aceasta functie. E destul de distractiv uneori cu pronuntia numelor. Sunt multe nume romanesti pe care nu le poate rosti cum trebuie.

  3. Chiar o foloseam acum ceva ani , ce tare ca Apple s-a gandit s-o implementeza in iOS . Sa fiu sincer chiar nu stiam de existenta ei daca nu aparea stirea asta .

  4. Pronunța ca ceapa si doar o singura data in momentul cand suna,daca nu ești atent si telefonul se afla in buzunar nu știi cine te suna. E cam ca la Symbian-ul din secolul trecut. Am un prieten pe nume Mirel si îmi pronunța Muriel,asa i-a si rămas porecla de atunci.
    In concluzie activat,văzut despre ce e vorba,dezactivat in secunda doi. E folositor doar cu o casca sau in mașina,in rest useless(cel puțin pt mine).

  5. Din păcate încă nu. Cel mai mult însă ma deranjează ca daca sun pe cineva si aceea persoana e angajata intr-o convorbire nu-mi arată asta,funcție care exista pe orice jaf de Nokia din secolul trecut! Am pățit de nenumărate ori cand sunam pe cineva si ma
    enervam ca nu raspunde ca mai apoi să fiu sunat de persona respectiva si sa-mi spună “da tu nu vezi ca vorbeam la telefon,ce tot insisti”? Stai ca eu am iPhone si asta nu-mi arată “call waiting”. Poate pe la iOS 20 vom vedea si pe iPhone asa ceva. ??

  6. mi se pare foarte utila cand folosesti castile. chiar de multe ori cand ascultam muzica si ma suna cineva ma gandeam la o astfel de functie….in rest nu-i vad rostul.

  7. iOS 10 pe iPhone 6S , cum pot face ca butonul home cu amprenta sa functioneze ca inainte. Sa nu fie nevoie sa apas pe el ca sa deblochez telefonul daca display’ul este aprins iar telefonul blocat. Mc

  8. N-ai înțeles,bineînțeles ca am call waiting activat si cand vb la tel cu Gigel si ma suna Costel îmi apare ca Costel vrea si el sa parleasca cu io.
    Ceea ce apare la Nokia si la iPhone NU,este daca de ex zaone vorbește la tel cu Tim Cuc si eu in același timp il sun pe zaone mie nu îmi apare ca zaone este angajat intr-o convorbire! La Nokia îmi scria “call waiting” si era un bep in casca imediat ce sunam,deci știam ca zaone vorbește la telefon cu cineva.

  9. Am testat eu. Pronunta f bine dar trebuie sa ai limba telefonului setata pe romana ca sa pronunte cum trebuie. Am ras de m-am spart cand am pus si emoticoane la numele apelantului. Sa vedeti traduceri ce au emoticoanele. Am ras , cred ca o ora incontinuu.

  10. Cred ca ai dreptate,dar m-am obisnuit cu engleza din 1998 de la prima mea caramida Motorola care avea doar vreo 5-6 limbi. Si la Navigon imi vorbeste in engleza,nu pot sa setez sa-mi vorbeasca Maricica din aplicatie doar daca setez limba romana pe tel. Mai bine renunt la functia asta decat sa-l pun in romana,asa ca zic pas de data asta.