Cum a facut Apple iPhone 7 rezistent la apa

Apple "s-a dat peste cap" pentru a face iPhone 7 si iPhone 7 Plus rezistente la apa, acest lucru fiind vizibil intr-un clip video nou.

Omul care dimineata ne-a aratat ca iPhone 7 se zgarie, dar nu se indoaie, a revenit cu un clip video in care ne arata ce masuri a luat compania Apple pentru a face terminalul rezistent la apa. Am vazut deja doua dezasamblari facute pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, insa niciuna dintre ele nu a explicat foarte clar ce schimbari a facut compania Apple in acest scop.

Stim ca s-a folosit foarte mult adeziv pentru a proteja fiecare parte a imbinatrii dintre ecran si carcasa, insa separat, putine se cunosc in legatura cu modul de protejare al punctelor expuse. Vorbim aici despre grilajele de la baza carcasei, portul Lightning, microfoanele sau butoanele, pe langa care ar putea patrunde apa in carcasa.

In clipul video de mai jos aveti o explicatie punctuala a modificarilor facute de catre compania Apple pentru a proteja carcasa iPhone 7 de patrunderea apei. Mai exact, vorbim despre garnituri suplimentare montate la gaurile expuse, dar si despre bucati de plastic puse peste contactele conectorilor cablurilor cu placa de baza.

Cei de la Apple au facut o munca foarte migaloasa de a proteja iPhone 7 de contactul cu apa, iar acest lucru este pe deplin vizibil in cadrul clipului video disponibil mai jos. Desi Apple nu ofera garantie pentru stricaciunile produse in carcasa de contactul cu apa, iPhone 7 este protejat atat pentru a respinge apa, cat si pentru situatia in care apa chiar patrunde in carcasa.

2 COMENTARII

  1. Interesant de stiut ar fi daca dupa ce de exemplu ai spart ecranul la un Iphone 7 si l-ai schimbat intr-un service autorizat va mai avea aceeasi rezistenta la apa sau nu.

  2. Interesanta EULA la Apple, dupa anuntul cu IP67, fata de concurenta cu IP68! Ori e garantat dupa standard si oferi garantie, ori este gargarista, pe banii clientilor ce se uita la reclama Apple cu rezistenta la praf si apa. Nu e profi, e doar o inselatorie cu acoperire, pe un text mic, undeva plasat cat mai mult in zona necitita a manualului.