iPhone 7 are ventilatie speciala pentru barometru

Grilajul care inlocuieste portul audio in iPhone 7 si iPhone 7 Plus are rolul de a asigura ventilatie pentru barometrul din terminale.

Stiti ca iPhone 7 are la baza carcasei doua serii de grilaje care dau impresia ca am avea doua difuzoare acolo, insa in realitate avem doar unul, celalalt avand un alt rol. Grilajul din partea dreapta a iPhone 7 ascunde pentru microfon folosit in timpul apelurilor telefonice, dar si un difuzor care reda orice fel de sunete pe care le ascultam pe terminalele noastre.

Grilajul din partea stanga parea sa fie doar “de forma”, insa conform companiei Apple, el asigura ventilatia pentru barometrul pe care il avem in co-procesorul de miscare M10. Compania Apple spune ca acest grilaj are rolul de a asigura functionarea corecta a barometrului din iPhone 7, iar asta pentru ca interiorul carcasei a fost sigilat complet.

Pentru a face iPhone 7 rezistent la apa, compania Apple a fost nevoita sa protejeze cu garnituri, plastic si cantitati mari de adeziv componentele internet. In aceasta idee, barometrul n-ar mai fi functionat in mod corect, asa ca acel grilaj din partea stanga, unde era portul audio, asigura ventilatie pentru barometru.

Folosind barometrul, iPhone 7 poate masura altitudinea la care ne aflam intr-un moment sau altul, iar acel grilaj asigura ventilatia necesara pentru ca aceasta componenta sa functioneze corect. Desigur ca putina lume va sti care este rolul acelui grilaj si va crede ca un difuzor se ascunde in spatele sau, insa in timp toti se vor lamuri.

“Apparently adding all the waterproofing to the iPhone 7 and 7 Plus meant that it was more of a sealed box, and so to be able to have an accurate and working barometer, Apple used that space. The barometer is the thing that allows a phone to measure altitude, and Apple points out that on the iPhone 7 it can measure even minor changes like climbing a flight of stairs. “

iphone 7 barometru grilaj

2 COMENTARII