Cat dureaza incarcarea bateriei iPhone 7 ?

Incarcarea bateriei iPhone 7 poate dura intre 115 minute si 165 de minute, in functie de tipul de incarcator folosit.

Dupa cum prea bine stiti deja, iPhone 7 are in carcasa o baterie de 1960 mAh, cu 245 mAh mai mare decat cea folosita de catre compania Apple in iPhone 6S. In esenta vorbim despre o crestere cu aproximativ 15% a capacitatii bateriei de a stoca energie, deci teoretic vorbim si despre o crestere a duratei de incarcare a acesteia, nu ?

Ei bine, nu, se pare ca iPhone 7 se incarca al fel de greu, sau rapid, precum iPhone 6S, adica o incarcare completa va necesita o perioada de asteptare de aproximativ 2 ore. Apple nu a implementat un sistem de incarcare rapida in iPhone 7, deci nu beneficiem decat de ceea ce ofera standard terminalele iPhone ale companiei Apple, iar asta inseamna sa asteptam.

Perioada de incarcare folosind un incarcator de 1A este de 165 de minute, conform unui test facut zilele trecute, deci vorbim despre 2 ore si 45 de minute de asteptare. In cazul folosirii unui incarcator de 2A, perioada de incarcare scade la 115 minute, deci aproape 2 ore, asa ca stiti ce fel de incarcator sa alegeti pentru a face incarcarea mai rapid.

Incarcatorul standard de 5W pe care Apple il are inclus in cutia iPhone 7 face incarcarea cu 1A, deci va fi nevoie de aproape 3 ore pentru a incarca in totalitate terminalul. Incarcatorul pentru iPad, de 10W il incarca la 2A, deci veti beneficia de acea incarcare mai rapida, in mai putin de 2 ore, iar eu asa incarc iPhone 6/6S Plus de mai bine de 2 ani.

iphone 7 dureaza incarcare baterie

6 COMENTARII

  1. Curentul de incarcare este limitat, automat, de circuitul de incarcare al acumulatorului. Poti interveni si cu 20A ca putere debitata insa circuitul permite doar curentii de incarcare stabiliti de catre proiectant.