Prima Pagina iPhone 7 De ce bazaie procesorul iPhone 7 si iPhone 7 Plus ?

De ce bazaie procesorul iPhone 7 si iPhone 7 Plus ?

Procesorul iPhone 7 si iPhone 7 Plus bazaie in timpul folosirii din cauza unui posibil defect de fabricatie care necesita inlocuirea unitatii.

Prima problema reala a iPhone 7 si iPhone 7 Plus are legatura cu noul chip A10 Fusion, acesta emitand un bazait, sau sasait, in timpul folosirii intens a terminalelor noastre. In SUA problema a devenit deja cunoscuta sub denumirea #hissgate si vorbim despre primul defect real pe care iPhone 7 si iPhone 7 Plus le au si a fost raportat de utilizatori.

Practic, atunci cand sunt folosite intens, iPhone 7 si iPhone 7 Plus bazaie in zona logo-ului, acolo unde se afla noul chip A10 Fusion si procesorul quad-core. Sunetul nu este foarte puternic si nu se aude daca redam muzica in timp ce folosim intens procesoarele, insa daca editam clipuri video, poze, sau alte fisiere de mari dimensiuni, sunetul devine usor de perceput.

Pe internet exista multe teorii cu privire la natura bazaitului care se aude din interiorul carcasei iPhone 7 si iPhone 7 Plus, insa majoritatea spun ca ar fi vorba despre asa-zisul zgomot de bobina. Mai exact, acel sunet care este produs in general de catre calculatoare, sau alte dispozitive electronice atunci cand functioneaza si trece curent la intensitate mare prin componentele lor.

In general, sunetele de acest gen sunt produse de catre componente care sunt folosite la putere maxima si nu sunt acoperite cu materiale care sa reduca intensitatea lor. Unii spun ca diverse alte smartphone-uri produc acelasi tip de sunet daca sunt folosite intens, insa vorbim totusi despre o problema cand ele se aud puternic pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

De ce bazaie procesorul iPhone 7 si iPhone 7 Plus ?

In clipul video de mai jos aveti o comparatie intre sunetele produse de catre procesorul iPhone 7 si iPhone 7 Plus si cel al iPhone 6S, insa va trebuie casti pentru a le auzi. In cazul iPhone 6S nu se aude nimic, insa procesorul din iPhone 7 si iPhone 7 Plus este mai puternic, deci va emite sunete mai puternice in timpul folosiri obisnuite.

In ciuda faptului ca este normal sa auzim acest bazait, sau sunet static, de la un calculator, un radio, sau orice alt dispozitiv electronic, nu este normal sa il auzim la iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Compania Apple inlocuieste unitatile care emit acest sunet, deci este clar ca vorbim despre un defect de fabricatie, singura solutie de a scapa de problema fiind inlocuirea unitatii.

 • Srb Srb

  Deci apple oficial shimba telef cu acest bazait?

 • Da.

 • Visan Teodor

  Am intalnit astfel de sunete la Lg G3 si Samsung Alpha.La lg se auzeau uneori in timpul folosirii intense iar la Alpha l-am auzit de cateva ori in timpul noptii,foloseam o aplicatie gen always on si probabil din cauza asta.Oricum,intensitatea era scazuta.

 • badmad

  Oficial iphone 7 beatbox style😄

 • Srb Srb

  clar este cam pe la orice dispozitiv doar intensitatea zgomotului difera si poate fi deranjant la ip7

 • Fadi

  Si la iphone 5s si la 6 se aude daca pui urechea acolo, dar nu o sa auzi niciodata daca il ai in mana si il folosesti normal!

 • Srb Srb

  logic..poate sunt niste dispozitive care intr-adevar se aud mai tare si automat ar trebui schimbate

 • Adrian

  Pfff… mie sursa de la comp imi face coil whine. Culmea, in jocurile mai vechi face mai tare si in special la culoarea rosie. Dar telefonul chiar nu are voie sa faca asa oricat de performant ar fi el. Pe placa aia mica lucrurile ar trebui sa stea mai mult decat tzapene si sa nu vibreze.

 • Liviu Verestiuc

  Acest zgomot este inerent oricarui device ce fct. in tehnica comutatiei, insa gafa este atunci cand aceasta frecventa coboara in spectrul audibil, sub 20kHz. Cauza poate fi o eroare de proiectare,condensatoare neadecvate folosite ca valoare(ca de condensatori ce si-au pierdut capacitatea in timp nu poate fi vorba aici).
  Aceste telefoane ce prezinta astfel de defecte ar trebui repuse in vanzare la juma’ de pret. Eu as lua bucuros asa ceva la jumate de pret. 🙂

 • Michael

  Ce petarde de telefoane se produc in 2016 :)) note 7 explodeaza, iphone 7 bazaie, nici cu softul nu se lauda… Nu e in regula ce se intampla

 • Mihai V

  daca bazaitul e pe frecventa care trebuie e bun ca te apara si de tantari :)). . . . iPhone 7 mosquito killer :)) . . .. ca sa mai glumim un pic

 • Mihai V

  incalzirea globala e de vina domne’ :))

 • George 89

  Cred că Apple si a propus să bată recordul de numărul gate uri de pe un smartphone , iphone până acum are 4 gate uri la număr
  Cum a spus si un user de aici cred că vina ar fi o greșală de proiectare , si cred ca TSMC e de vina ….nu este prima dată când TSMC o da în bara la procesoarele multicore (cazul SD 810 care suferea de supraîncălzire)

 • Boris

  Acum am văzut ca și al meu bâzâie , iPhone 7 plus , doar dacă lipești urechea de spatele telefonului auzi , am telefonul de o luna , e nou
  Pot sa merg sa al schimb ?

 • Boris

  zaone , vreau sa te intreb daca apple mai schimba iPhone 7 plus care bazaie ? Am văzut ca al meu are problema asta daca al folosesc mai mult