iPhone 7 si iPhone 7 Plus se repara usor

iPhone 7 si iPhone 7 Plus se repara la fel de usor precum terminalele iPhone lansate in ultimii 3 ani de catre compania Apple.

Primele dezasamblari facute pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus de catre cei de la iFixIt au dezvaluit si faptul ca Apple a facut cateva schimbari majore pentru noile sale smartphone. Printre aceste schimbari se numara si o relaxare a modului in care pot fi reparate cele doua noi terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus de catre service-urile GSM.

Cei de la iFixIt au oferit iPhone 7 si iPhone 7 Plus nota 7 din 10 in ceea ce priveste usurinta cu care pot fi reparate, nota fiind identica cu cea acordata iPhone 6/6S sau iPhone 6/6S Plus. Practic, in ultimii 3 ani compania Apple si-a facut terminalele iPhone la fel de usor de reparat, iar anul acesta rezultatul este cu mult mai surprinzator decat in trecut.

De ce spun asta? Ei bine pentru ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si Apple foloseste foarte mult adeziv pentru ele, plus alte schimbari pentru a impiedica patrunderea apei in carcasa. In aceasta idee, pastrarea notei privind usurinta de a repara iPhone 7 si iPhone 7 Plus, in comparatie cu dispozitivele veche, eset surprinzator.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt usor de reparat

iphone 7 usor reparat

In imaginea de mai sus puteti vedea principalele motive in baza carora cei de la iFixIt au acordat aceasta nota pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus. pe primul loc este accesul foarte facil la bateria terminalelor si faptul ca inlocuirea sa nu este dificila, desi este nevoie de unele cunostinte privind modul de dezlipire a adezivului.

Pe locul al doilea este plasat butonul Home tactil care elimina posibilitatea de defectare, iar rezistenta la apa si praf elimina deasemenea alte probleme pe care utilizatorii le-ar putea avea. Faptul ca ecranul ramane prima componenta care este scoasa la desfacerea carcasei simplifica mult procesul, iar cei de la iFixIt apreciaza asta.

Singurul punct negativ al iPhone 7 si iPhone 7 Plus ramane folosirea suruburilor in trei puncte, desfacerea lor necesitand folosirea a nu mai putin de 4 surubelnite separate. Acestea fiind spuse, iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor implica aproximativ aceleasi costuri de reparatie precum terminalele anterioare.