iPhone 7 vs iPhone 6S – performantele justifica upgrade-ul ?

Este iPhone 7 cu mult mai rapid ca iPhone 6S astfel incat sa merite diferenta de bani pe care o cere Apple pentru el ?

iPhone 7 este aproape cel mai puternic smartphone creat de catre compania Apple, el avand cu doar 1 GB RAM mai putin decat iPhone 7 Plus, dar are acelasi procesor quad-core implemenat. In testele sintetice ele obtin scoruri aproape identice si sunt cu mult mai performante decat iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, insa oar ein lumea reala diferenta se vede ?

Ei bine testele de mai jos va vor arata ca in utilizarea obisnuita nu veti vedea acel spor de performanta pe care iPhone 7 ar trebui sa il ofere in fata iPhone 6S. Teoretic, iPhone 7 are cu pana in 30% mai multa putere de procesare decat iPhone 6S, insa in utilizarea obisnuita voi nu o veti resimti in vreun fel sau altul, lucru dovedit zilele acestea.

Puterea mare de procesare a iPhone 7 poate fi usor resimtita cand vine vorba despre utilizarea unor aplicatii complexe pentru editare foto/video si nu numai. Separat de acestea, veti avea acelasi iPhone rapid, indiferent pe care dintre cele doua le veti folosi, asa ca nu trebuie sa priviti performantele ca un motiv de upgrade, decat in anumite conditii.

iPhone 7 nu are performante cu mult mai bune decat iPhone 6S in utilizarea zilnica

iPhone 7 va edita mult mai rapid clipuri video si poze, va face diverse alte task-uri complexe mult mai rapid, insa nu va deschide Facebook sau WhatsApp cu zeci de secunde mai repede decat iPhone 6S. Apple a optimizat iOS 10 foarte bine astfel incat utilizatorii sa aiba parte de o experienta buna, iar acest lucru este vizibil in testele de performanta.