Un profesor a demonstrat ca FBI putea sparge iPhone cu 100$

La inceputul acestui an a izbucnit un imens scandal intre Apple si FBI deoarece Tim Cook a refuzat sa ajute agentia federala sa obtina acces la datele unui iPhone 5C. Saptamani intregi de dispute si acuzatii s-au terminat cu victoria celor de la Apple, FBI cheltuind sute de mii de dolari pentru a obtine acces la datele din respectivul smartphone.

In mijlocul acelor evenimente cineva a sugerat faptul ca o clonare a chip-ului NAND, in care sunt stocate datele iPhone-urilor, ar fi o cale simpla de a obtine acces la informatii. Cei de la FBI au ignorat solutia, insa un profesor a demonstrat ca folosind componente de doar 100 de dolari a reusit sa obtina acces la datele unui iPhone 5C.

Fara a avea o metoda dezvoltata in prealabil, profesorul Sergei Skorobogatov al universitatii din Cambridge a avut nevoie de 4 luni pentru a sparge terminalul Apple. Perioada este una foarte lunga deoarece el a muncit singur la intregul proiect, insa in final a reusit sa faca singur totul cu doar 100 de dolari in loc de cateva sute de mii.

Pentru ca procedura sa aiba succes, profesorul a scos chip-ul NAND din iPhone 5C si a folosit un software special pentru a-i sparge codul de siguranta, inlocuind mai multe chip-uri pana l-a gasit pe cel corect. Metoda nu este una simpla, este de durata, dar si mult mai ieftina decat cea de care s-a ajutat FBI.


Articolul precedentIata cele mai bune aplicatii noi lansate in App Store pe 20.09.2016
Articolul următorBaterii externe de la 20 de LEI la eMAG
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.