Un profesor a demonstrat ca FBI putea sparge iPhone cu 100$

La inceputul acestui an a izbucnit un imens scandal intre Apple si FBI deoarece Tim Cook a refuzat sa ajute agentia federala sa obtina acces la datele unui iPhone 5C. Saptamani intregi de dispute si acuzatii s-au terminat cu victoria celor de la Apple, FBI cheltuind sute de mii de dolari pentru a obtine acces la datele din respectivul smartphone.

In mijlocul acelor evenimente cineva a sugerat faptul ca o clonare a chip-ului NAND, in care sunt stocate datele iPhone-urilor, ar fi o cale simpla de a obtine acces la informatii. Cei de la FBI au ignorat solutia, insa un profesor a demonstrat ca folosind componente de doar 100 de dolari a reusit sa obtina acces la datele unui iPhone 5C.

Fara a avea o metoda dezvoltata in prealabil, profesorul Sergei Skorobogatov al universitatii din Cambridge a avut nevoie de 4 luni pentru a sparge terminalul Apple. Perioada este una foarte lunga deoarece el a muncit singur la intregul proiect, insa in final a reusit sa faca singur totul cu doar 100 de dolari in loc de cateva sute de mii.

Pentru ca procedura sa aiba succes, profesorul a scos chip-ul NAND din iPhone 5C si a folosit un software special pentru a-i sparge codul de siguranta, inlocuind mai multe chip-uri pana l-a gasit pe cel corect. Metoda nu este una simpla, este de durata, dar si mult mai ieftina decat cea de care s-a ajutat FBI.

2 COMENTARII

  1. Deci ia neninca si cloneaza 1667 de chipuri dupa care baga combinatii pana o descoperi pe aia buna:) eu cred ca asta e defapt cv-ul mosului pt angajare la apple:) in documentatie explica mult mai mult, si neajunsuri ale nandurilor folosite de apple si limitari ale soultiei lui…tare mosulica pe electronica:)