Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – fabricarea costa doar 220 de dolari ?

iPhone 7 – fabricarea costa doar 220 de dolari ?

iPhone 7 32 GB are un cost de fabricare de 220 de dolari, cu mult sub cei 650 de dolari ceruti de catre Apple pe terminal in magazinele sale.

Ieri v-am prezentat o prima estimare privind costul de productie al iPhone 7 128 GB, iar conform celor de la CNN, Apple ar plati aproximativ 290 de dolari pentru a farbica acest produs. Astazi vedem o estimare de costuri pentru iPhone 7 32 GB, acest model avand un cost de productie de 220 de dolari, deci cu 70 de dolari mai mic decat cel al fratelui sau.

Conform celor de la IHS, costul de productie al iPhone 7 32 GB este de 220.80 dolari, cu aproximativ 36 de dolari mai mare decat cel al modelului ieftin al iPhone 6S. Diferenta este data de catre componentele noi pe care compania Apple le foloseste in noul sau model al iPhone, deci teoretic ramane cu profit mai mic din vanzarea sa.

Avand in vedere ca vorbim despre un cost de productie de 220 de dolari la un pret de vanzare de 650 de dolari, Apple ramane cu 430 de dolari din care scoate profit si isi asigura cheltuielile accesorii. Vorbim despre o marja de cost foarte mare, mult mai mare decat cea pe care o obtine Samsung, de exemplu, la vanzarea unui smartphone.

iPhone 7 32 GB are un cost de productie de doar 220 de dolari

Conform celor de la IHS, Apple plateste 26 de dolari pentru fiecare chip A10 Fusion, doar pana in 20 de dolari pentru fiecare dintre cele doua camere, insa ecranul ramane cel mai scump, cu pretul de 39 de dolari. Bateria de 1960 mAh a iPhone 7 are un pret de vanzare de numai 2.5 dolari, iar aici Apple a obtinut probabil un contract extrem de favorabil.

Separat de acestea, puteti vedea ca mediul de stocare NAND flash si cei 2 GB RAM DDR 4 au un cost total de 16 dolari, in timp ce taptic engine si allti senzori asociati costa 17 dolari. Per total, vorbim despre 220 de dolari platiti pentru a fabrica iPhone 7 32 GB, un cost mai mic decat cel platit de catre Samsung pentru terminalele sale noi.

Desi Apple obtine 430 de dolari la fiecare iPhone 7 32 GB vandut, in conturile sale raman doar 250 de dolari pe care i-ar marca drept profit. Acest calcul a fost facut de catre IHS, ei afirmand ca suma de 250 de dolari reprezinta profitul pur al companiei Apple la vanzarea fiecarui iPhone 7 32 GB in SUA, profitul crescand la vanzarea in Europa, sau alte tari.

cost productie iphone 7 32 gb

 • liviu bacel

  chestia e ca undeva in max 1 luna cand toate magazinele vor avea,diferenta intre 7 si 6s va fi de 10℅ la cumparare.merita ip7,aduce ceva nou,altceva

 • Michael

  Iphone 6s e 2800 lei acum, iphone 7 o sa fie un 3500 lei sau mai mult, i7 are memorie mai multa insa

 • Profitul asta e calculat pentru ceea ce vinde Apple in magazine, acolo unde vinde aproape jumatate din total. Gandeste-te ca in Europa pretul este mult mai mare decat in SUA, iar in alte tari e si mai mare.

 • nelu

  Dragilor, 220$ sunt cheltuieli directe. La astea se adauga indirectele cum a zis Dinu pe care nu le stim. Aveti idee cat costa chiria la in spatiu gen Apple Store? Salariile personalului, cheltuieli cercetare, dezvoltare, marketing, shiping, taxe vamale, taxe, etc. care s-ar putea sa fie mai mari de 220$/terminal.

 • nelu

  Cine lucreaza in partea de pricing stie ce vorbes

 • nodhack

  :)) rad ironic! Cu toate cheltuielile lor tot nu se justifica acest pret enorm!

 • Viorel Predatorul

  Hai lamureste-ne tu ca noi nu lucram pe partea de “pricing”. Ce vrei sa spui?

 • Viorel Predatorul

  Asa este, insa zaone a explicat cum se impart costurile:
  + 650 dolari: pret de vanzare, din care:
  – 220 dolari: costuri directe (componente)
  – 430 dolari: profit brut, din care
  -* 180 dolari: alte costuri
  -* 250 dolari: profit net

  Ce nu apare in articol este suma de 180 dolari, care reprezinta diferenta intre profitul operational si profitul net inainte de impozitare (adica costurile indirecte).
  Apple ramane curat cu 250 dolari pe unitate, ceea ce este superb pentru ei.

 • Florin L

  Sunt destui care plătesc :))

 • Bine, aia 250 de dolari sunt in SUA, am spus ca in Europa si alte zone, suma este substantial mai mare. Daca ei platesc 200 de euro ca sa-l faca, dar il vand cu 750, oare care este diferenta ? Si daca mai facem o conversie rapida din dolar in Euro, la ce ajungem ?

 • Viorel Predatorul

  Păi nu încasează 650 euro? Credeam că prețurile sunt în aceeași valoare nominală… În Europa au de plătit taxe pentru că produsele nu sunt de proveniență UE. Mă gândeam că dacă tratatul TTIP ar fi fost semnat, iPhone-urile ar fi fost mai ieftine.