Apple a cumparat compania Tuplejump

Apple a cumparat compania Tuplejump pentru a-si imbunatati sistemele de inteligenta artificiala dezvoltate in momentul de fata.

Apple a cumparat compania indiana Tuplejump, aceasta fiind specializata pe administrarea si analizarea unor cantitati mari de date, astfel incat ele sa fie asimilate de catre un sistem de inteligenta artificiala. Indienii au creat un sistem care este foarte eficient in a analiza aceste cantitati mari de date, compania parand sa aiba foarte mare nevoie de el.

Apple inregistreaza foarte multe date de la cei peste 1 miliard de utilizatori ai produselor si serviciilor sale si are nevoie de sisteme eficiente pentru a le analiza. In baza acestei analize, sistemele de inteligenta artificla ala Apple invata ceea ce noi ne dorim si incearca sa ne anticipeze nevoile in iOS, macOS, watchOS, sau magazinele online.

FiloDB este software-ul care a motivat compania Apple sa cumpere Tuplejump, el fiind un proiect open source menit sa faciliteze analizarea de baze mari de date in timp real. Desi cei de la Apple au cumparat compania indiana si ii vor folosi software-ul, deocamdata FiloDB ramane un proiect open source, deci este accesibil si altor companii.

Separat de Tuplejump cei de la Apple au cumparat inclusiv companiile Perceptio si Turi, ambele fiind folosite pentru a imbunatati sistemele de inteligenta artificiala ale Apple. Desi cei din Cupertino au aceste sisteme in dezvoltare de ceva vreme, cel mai usor va puteti folosi de ele in aplicatia Poze, pentru a cauta poze, dar si cu noua functie Portrait a iphone 7 Plus.

“A few years ago people realised that the volume of data that businesses generate was becoming unwieldy. A new set of technologies to handle this huge amounts of data cropped up. We were one of the early adopters of these ‘big-data’ technologies. Having helped Fortune 500 companies adopt these technologies we quickly realised how complicated they were and how much simpler they could get.”

Apple a confirmat indirect achizitia cu un text standard pe care il foloseste in toate cazurile de acest gen, insa va trece ceva vreme pana cand noul software va fi folosit in vreun produs Apple.

apple inteligenta artificiala