Yahoo – 500 de milioane de conturi sparte

Yahoo sustine ca 500 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost sparte si datele asociate lor au fost furate pentru a fi vandute pe internet.

Compania Yahoo a confirmat astazi ca nu mai putin de 500 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost sparte la sfarsitul anului 2014, deci acum 2 ani de zile. Vorbim despre un atac cibernetic desfasurat impotriva companiei Yahoo la sfarsitul anului 2014, cifra de conturi compromise putand fi chiar mult mai mare decat ceea ce a anuntat Yahoo.

In baza datelor preluate prin analizarea atacului informatic facut impotriva serverelor Yahoo, compania a determinat faptul ca date privind numele utilizatorilor, adresele de email, numerele de telefon, zilele de nastere, parolele criptate sau necriptate, plus raspunsurile la intrebarile de securitate au fost furate de catre hackeri.

Yahoo nu crede ca informatii privind unele parole necriptate, date bancare si date privind conturi bancare ar fi fost accesate, deoarece acestea nu sunt stocate in serverele care au fost sparte. Yahoo sustine ca un un stat strain a sponsorizat hack-ul care a fost facut impotriva serverelor sale, iar compania colaboreaza cu autoritatile americane pentru a trage la raspundere persoanele vinovate.

Yahoo – 500 de milioane de conturi au fost sparte

Avand in vedere ca Yahoo a recunoscut problema masiva din serverele sale, compania le recomanda utilizatorilor sa isi schimbe iemdiat parolele care nu au mai fost schimbate in ultimii 2 ani. Mai mult decat atat, raspunsurile la intrebarile de securitate au fost invalidate de catre Yahoo, clientii fiind deja contactati pentru a face urmatorii pasi :

  • Change your password and security questions and answers for any other accounts on which you used the same or similar information used for your Yahoo account.
  • Review your accounts for suspicious activity.
  • Be cautious of any unsolicited communications that ask for your personal information or refer you to a web page asking for personal information.
  • Avoid clicking on links or downloading attachments from suspicious emails.
  • Additionally, please consider using Yahoo Account Key, a simple authentication tool that eliminates the need to use a password altogether.

Acestea fiind spuse, totul a devenit oficial, acum iar daca aveti un cont Yahoo la care nu aveti activat sistemul de autentificare in 2 pasi, atunci trebuie sa va schimbari parola si raspunsurile la intrebarile de securitate.

yahoo spart 500 milioane