Primul certificat de actionar Apple este scos la licitatie

Primul certificat de actionar Apple, acordat lui Steve Jobs in anul 1981, este scos la licitatie pentru suma de 195.000 de dolari.

Primul certificat de actionar Apple, oferit lui Steve Jobs, este scos la licitatie in SUA, suma ceruta pe el fiind de 195.000 de dolari, potrivita pentru importanta pe care o are. In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata acest certificat de actionar, el fiind acordat lui Steven P. Jobs, co-fondaotr al companiei Apple si presedinte in momentul acordarii.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, acest certificat de actionar a fost salvat dintr-un morman de gunoaie de catre un fost angajat al Apple si pastrat timp de 31 de ani. Certificatul a fost emis in anul 1981, la scurt timp dupa ce actiunile Apple au inceput sa fie vandute pe bursa americana, incepand cu anul 1980, vechimea sa fiind certificata.

Acest certificat de actionar era expus in biroul lui Steve Jobs in perioada in care el a fost presedinte al Apple, insa a fost aruncat la gunoi in 1985, dupa ce John Sculley a preluat functia de presedinte. Atunci a fost luata decizia de a fi aruncat la gunoi impreuna cu alte obiecte pe care Steve Jobs le-a lasat in biroul pe care fostul presedinte l-a folosit in campusul Apple.

Importanta certificatului de actionar Apple poate fi mare pentru unii fani ai companiei, insa este foarte greu de spuns cine ar fi dispus sa plateasca nu mai putin de 195.000 de dolari pe el. Cred ca intr-un final se va gasi cineva dispus sa cheltuie atat de multi bani, dar probabil nu in aceasta licitatie.

steve jobs certificat actionar