iPhone 7 Plus vs Canon T4i – comparatia functiei Portrait

iPhone 7 Plus este comparat cu un aparat DSLR Canon T4i pentru a nis e arata cat de bine inregistreaza pozele folosind functia Portrait a iOS 10.1.

Stiu ca multi dintre voi nu sunteti de acord cu compartiile camerei unui iPhone cu cea a unui aparat DSLR, insa iata ca astazi avem o comparatie intre un iPhone 7 Plus si un Canon T4i. In imaginile de mai jos puteti vedea cat de bine fac amandoua poze cu bokeh, adica aducand subiectul in prim-plan si aplicand un efect de blur asupra fundalului.

Apple a anuntat aseara noua functie Portrait a iPhone 7 Plus, iOS 10.1 beta 1 fiind versiunea iOS 10 care o aduce pentru noi in aplicatia Camera. Cei de la Apple sustin ca aceasta functie este disponibila de ani de zile pe aparatele DSLR, iar acum cei cu iPhone 7 Plus o vor avea disponibila multumita camerei duale, deci iPhone 7 nu o va oferi in vreun mod.

Bun, pentru a vedea cat de bine face iPhone 7 Plus poze cu functia portrait, o publicatie americana s-a gandit sa o compare cu functia similara disponibila intr-un apara DSLR Canon T4i. Aparatul are o lentila de 40mm cu deschidere f/2.8 lens, iPhone 7 Plus avand o camera wide-angle de 28mm cu deschidere f/1.8 si o camera telephoto de 56mm, cu deschidere f/2.8.

iPhone 7 Plus vs Canon T4i – comparatia camerelor pentru functiea Portrait

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 6

 

Pentru inceput, este cat se poate de clar ca aparatul DSLR Canon T4i inregistreaza poze mai bune decat iPhone 7 Plus, iar asta nu poate nega cineva in vreun fel. Cei de la Apple au spus foarte clar ca iPhone 7 Plus nu este un inlocuitor pentru aparatele DSLR, chiar daca are camera duala, iar aceste imagini confirma fara dubiu acest aspect.

As vrea sa spun ca iPhone 7 Plus se apropie macar de calitatea pe care o au pozele facute folosind aparatul DSLR, insa acest lucru nu este nici pe departe adevarat, din pacate. Problema sta in faptul ca pozele sunt facute folosind, in principal, camera telephoto, care are o calitate mai slaba decat cea wide-angle, aceasta din urma inregistrand doar fundalul.

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 7

Vom vedea cu siguranta o comparatie intre un iPhone 7 Plus si un aparat DSLR la inregistrarea pozelor folosind camera wide-angle, iar acolo cred ca lucrurile vor sta altfel. Pentru functia Portrait, cel putin, iPhone 7 Plus nu are vreo sansa de a se apropia macar de aparatul DSLR in ceea ce priveste inregistrarea pozelor in viata de zi cu zi.

Voi ce parere aveti ?

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 1

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 2

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 3

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 4

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 5

iphone 7 plus vs dslr comparatie camera portrait 8

2 COMENTARII

  1. Indeed, nu e putin lucru sa simulezi DOF-ul insa tot se vede ca e artificial, are tot felul de erori si arata nenatural. E ok pentru average user dar cam atat.