Instaleaza iOS 10.1 beta 1 pe iPhone sau iPad

Acum poti instala iOS 10.1 beta 1 pe iPhone sau iPad chiar daca nu esti dezvoltator de aplicatii pentru platforma iOS, procedura fiind foarte simpla.

iOS 10.1 beta 1 a fost lansat aseara de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch, insa prima versiune este disponibila doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS. Cei de la Apple au anuntat ca iOS 10.1 public beta 1 va fi lansat vineri pentru toata lumea, insa tu il poti instala chiar acum, chiar daca nu esti dezvoltator.

Vorbim desigur despre folosirea unui profil de configuratie al Apple, acesta permitand instalarea iOS 10.1 beta 1 in orice iPhone, iPad sau iPod Touch in momentul de fata. Nu conteaza ce fel de terminal aveti, sau daca sunteti inregistrat in contul unui dezvoltator de aplictii, instalarea fiind posibila atat timp cat terminalul vostru este compatibil cu iOS 10.

Instaland iOS 10.1 beta 1 veti beneficia de tot ceea ce ofera compania Apple in momentul de fata prin acest build, insa nu trebuie sa uitati ca vorbim despre o versiune beta. Cei de la Apple au facut multe modificari in sistemul lor de operare, asa ca trebuie sa stiti ca exista posibilitatea de a avea probleme in utilizarea zilnica, deci instalati-l doar daca sunteti 100% siguri de ceea ce faceti.

Instaleaza iOS 10.1 beta 1 pe iPhone sau iPad

ios 10.1 instalare iphone ipad

Inainte sa instalati iOS 10.1 bets 1 pe iPhone, sau iPad, va recomand sa faceti un backup datelor vostre folosind iCloud sau iTunes, pentru a fi protejati in eventualitatea in care apar probleme la instalare.

Puteti instala iOS 10.1 beta 1 pe iPhone, iPad sau iPod Touch urmand procedura de mai jos :

  • Deschideti aceasta pagina in Safari.
  • Apasati butonul Install si instalati profilul.
  • Daca vi se cere sa reporniti terminalul, faceti acest lucru. Daca ati mai avut un profil beta, e posibil sa nu vi se ceara
  • Dupa repornire navigati catre Settings > General > Software Update, Configurari > General > Actualizare Software.
  • Aici veti vedea ca exista o actualizare pentru iOS 10.1 beta 1.
  • Apasati butonul de instalare, introduceti codul de siguranta, daca aveti, apoi asteptati ca instalarea sa se faca.

iOS 10.1 beta 1 are 2 GB pe iPhone 6S Plus, deci trebuie sa aveti minim 3 GB liberi in terminalele voastre pentru a face instalarea, altfel iOS va recomanda stergerea unor aplicatii. Avand in vedere dimensiunea pachetului de descarcare, va trebui sa asteptati cateva minute inainte ca fisierele sa fie downloadate in terminalele voastre.

La finalul procedurii veti avea iOS 10.1 beta 1 instalat in terminalele voastre, iar orice backup facut in el nu va putea fi folosit in iOS 10 sau iOS 10.0.1, ori versiuni intermediare pana iOS 10.1.