iPhone 7 – cat de deranjant este bazaitul ?

Dupa cum probabil stiti, astazi am intrat in posesia unui iPhone 7 Plus pe care il folosesc inca de dimineata si va confirm faptul ca acel bazait/fosnet/carait/hissgate este real. Ati vazut in diverse clipuri video cum este demonstrat faptul ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus emit unele sunete in timp ce sunt folosite, uneori cu consum mare de resurse, alteori cu consum mai mic.

Pot sa va spun ca al meu iPhone 7 Plus scoate un sunet care seamana mai mult cu cel al unui HDD care functioneaza pentru a transfera fisiere, sau cu un sunet static al unui aparat radio. Sunetul poate fi auzit atat cand terminalul ruleaza un benchmark, ruleaza un joc, un film pe YouTube, sau cand ecranul este pur si simplu deschis cu Safari pe el.

De auzit se aude, dar totusi se pune intrebarea : cat de deranjant este ? Ei bine, ca sa il aud trebuie sa apropii urechea de logo-ul carcasei, in spatele careia se afla noul chip A10. Daca terminalul are doar ecranul deschise, cam indiferent de meniu, se aude un usor carait in spatele carcasei, insa doar daca aduci urechea extrem de aproape de ea.

iPhone 7 – cat de deranjant este bazaitul ?

De indata ce urechea se indeparteaza la 1 cm de carcasa, sunetul nu mai poate fi auzit, iar lucrurile par la fel ca in cazul iPhone 6S Plus. Daca rulezi un benchmark sau un joc, atunci acel sunet poate fi auzit si la cativa cm de carcasa, iar daca te afli intr-o camera in care nu exista zgomote ambientale, atunci exista sanse destul de mari sa il auzi.

Daca folosesti terminalul pe strada, in masina, daca se aude muzica in jurul tau, daca ai televizorul pornit cu sonorul mediu, atunci nu vei auzi acel sunet, nici cand rulezi un joc. Mai mult decat atat, daca si terminalul emite sunete, atunci sansele de auzi acest carait sunt zero, insa el este acolo, se aude in anumite conditii si, probabil, este o problema de fabricare.

Desigur ca voi duce terminalul la inlocuit dupa ce termin review-ul pentru el, dar deocamdata pentru mine existenta sa este ceva la fel de normal ca sunetul unui cooler sau al unui HDD care functioneaza la capacitate maxima.