Apple pregateste un competitor pentru Amazon Echo

Apple dezvolta de mai bine de 2 ani de zile un competitor pentru Google Home si Amazon Echo, el urmand a ne permite sa ne controlam in totalitate casele.

Compania Apple are de 2 ani in testare un competitor pentru Amazon Echo, adica un gadget interconectat cu Siri, care ne permite sa controlam diverse obiecte inteligente din caze folosind comenzi vocale. Practic vorbim despre un hub pentru HomeKit, care ne permite sa controlam din casa, ori de la distanta, orice gadget-uri conectate la el.

Astazi am vazut un misterios produs Apple dezvaluit de catre autoritatile americane, el avand dimensiunile unui Apple TV, si ar putea fi exact acest competitor amazon Echo. Dupa lansare, acest dispozitiv ar urma sa poata controla yale, perdele, lumini, muzica, prize si orice fel de alte gadget-uri inteligente pentru casele noastre.

Pentru a putea face acest gadget cu adevarat util, cei de la Apple intentioneaza sa introduca noi microfoane si difuzoare in produsul lor, astfel incat utilizatorii sa fie intelesi usor. Cu microfoane mai bune, Siri ar putea intelege mai bine comenzile date de catre utilizatori, in special in situatiile in care acestia se afla la o distanta considerabila de hub.

Cu numele de cod “mana invizibila”, cei de la Apple au in derulare un alt produs menit sa imbunatateasca radical Siri, utilizatorii urmand a avea control total asupra gadget-urilor prin el. Apple spera ca asistentul sau sa aiba control total asupra gadget-urilor noastre, Apple sau de alta natura, in maxim 3 ani, deci prin 2019 – 2020 ar trebui sa putem controla totul din casa doar prin vorbe.

“Beyond the home device, Apple is researching new ways to improve Siri on iPhones and iPads, two people said. With an initiative code-named “Invisible Hand,” Apple hopes to give users the ability to fully control their devices through a Siri command system within three years, one of the people added. Currently, the voice assistant is able to respond to commands within its application, but Apple’s goal is for Siri to be able to control the entire system without having to open an app or reactivate Siri.”

Unele dintre prototipurile facute de catre Apple pentru controlarea caselor includ si sisteme de recunoastere faciala, iar in baza lor gadget-ul ar si cine incearca sa-l controleze si ar incarca setari predefinite pentru acea persoana. Prin intermediul hub-ului ar trebuis a putem trimite inclusiv mesaje text/imessage, sa facem cautari pe internet si multe altele.

amazon echo

Proiectul celor de la Apple este atat de avansat incat inginerii companiei testeaza produsul in propria casa, el semanand cu o boxa normala, exact precum sunt Amazon Echo, sau Google Home. Aceasta este practic cea mai buna metoda de a vedea daca produsul indeplineste toate standardele pentru lansare, iar daca testarea va avea succes, atunci produsul final va fi lansat pe piata.

Deocamdata nu se stie cand ar putea ajunge la consumatori acest gadget, insa Apple spera sa poata concura mai eficient cu Amazon si Google in perioada imediat urmatoare.