iPhone 7 Plus – primele impresii

Primele impresii despre iPhone 7 Plus, design-ul, ecranul, noua camera duala, performantele si noul buton Home tactil.

iPhone 7 Plus a ajuns la iDevice.ro astazi, nu in versiunea negru mat, asa cum as fi vrut, ci in versiunea silver, terminalul fiindu-mi vandut de catre cei de la evoMAG.ro, carora le multumesc pe aceasta cale. Unitatea este modelul A1784, adica exact ceea ce veti primi si voi astazi, aceasta fiind versiunea iPhone 7 Plus care este vanduta oficial in Romania.

Bun, acum sa trecem primele impresii.

Elegant la privire

iPhone 7 plus impresii feat iDevice.ro

Primul contact cu iPhone 7 Plus va va aminti initial de ceea ce aveti deja in buzunar, sau in mana, insa in functie de culoarea aleasa, veti avea parte de putina uimire. Modelele negru mat si jet black aduc o eleganta aparte pentru iPhone 7 Plus, in special cel lucios, insa din pacate nu va pot spune nimic despre vreunul dintre ele acum.

Ceea ce va pot spune este ca panoul frontal arata la fel precum restul celorlalte lansate de-a lungul anilor, iar de la distanta butonul Home nu pare cu chiar atat de mult diferit. Carcasa fara acele dungi laterale este mult mai placuta privirii, iar camera duala domina intregul design, atragandu-va privirea chiar din momentul in care intoarceti carcasa.

In ceea ce priveste ecranul iPhone 7 Plus, este suficient sa priviti cateva imagini cu luminozitatea setata la o valoare mare si veti intelege imediat de ce este cel mai bun ecran LCD folosit vreodata de catre Apple. Exista o diferenta foarte mare fata de iPhone 6S Plus in calitatea imaginilor, dar si in ceea ce priveste luminozitatea totala a terminalului.

Stiam inca de la prezentare ca vor exista diferente mari in ceea ce priveste calitatea ecranelor, iar la o prima vedere lucrurile se confirma pe deplin.

Sensibil la atingere

Lasand la o parte design-ul, ceea ce va va acapara atentia in continuare este butonul Home tactil, care beneficiaza de 3D Touch deci presiunea aplicata de el genereaza actiunile in iOS. Am vazut in foarte multe review-uri straine ca oamenii se plangeau din cauza faptului ca toata partea inferioara a iPhone 7 Plus se misca atunci cand butonul vibreaza.

iPhone 7 plus impresii iDevice.ro 1

Realitatea este ca simtiti o usoara vibratie sub telefon, daca aveti degetul plasat sub el, insa in partea inferioara a carcasei nu se simte vreun fel de vibratie de la butonul Home. Vibratia se simte destul de puternic pe buton, dar nu are vreo legatura cu senzatia pe care o simti cand apesi un buton normal.

Pentru mine, senzatia de apasa acest buton este similara cu apasarea pe o bucata de sticla care ramane fixa, doar ca iPhone 7 Plus genereaza niste actiuni in iOS 10. Nu pot sa spun ca-mi displace interactiunea cu el, dar nici nu ma omor dupa ea si cu siguranta va trebui sa va obisnuiti cu modul de folosire al acestui nou tip de buton, el avand un meniu de setari in aplicatia Configurari.

Camera duala

iPhone 7 plus impresii iDevice.ro 2

Bijuteria si adevarul motiv pentru care am ales iPhone 7 Plus este camera duala implementata de catre compania Apple in el. Am facut toate aceste poze in graba inainte de a ajunge acasa, asa ca luati-le ca atare pentru ca nu am acordat foarte multa atentie stabilizarii pentru a avea parte de cea mai buna calitate posibila, asta urmand a veni in zilele urmatoare.

Puteti observa ca am facut poze in exterior cu/fara zoom aplicat, aproape toate fiind cu HDR aplicat, exceptie primele patru si cele cu carcasa. Aveti si poze cu noul flash LED, diferenta dintre el si sistemul standard de modificare a luminozitatii fiind enorma, asa cum era de asteptat, de altfel.

Performante si sunet

Stiti ca iPhone 7 Plus are un procesor quad-core implementat de catre compania Apple, iar pana acum nu pot spune ca in iOS 10 exista diferente notabile fata de iPhone 6S Plus. Da, paginile web par sa se incarce mai repede pe iPhone 7 Plus, insa in rest totul se misca la fel de repede precum in cazul “fratelui” sau mai mic, asa ca n-am ce sa va raportez aici.

Sunt sigur ca in cazul editarii unui film 4K cu iMovie vor exista diferente foarte mari in rapiditatea cu care se face totul, insa la utilizarea de zi cu zi, este foarte putin probabil sa sesizati o imbunatatire majora in performante.

Difuzoarele stereo ale iPhone 7 Plus fac totusi banii, noul smartphone redand sunetele mult mai puternic decat iPhone 6S Plus, iar acest lucru il veti simti imediat. Este suficient sa deschideti un clip video si sa puneti terminalele unul langa celalalt, iar diferenta majora in ceea ce priveste calitatea sunetelor devine evidenta imediat.

husa iphone 7 plus nu se potriveste

Inainte sa inchei, va spun si ca intr-adevar, husele pentru iPhone 6S Plus nu se vor potrivi pe noul terminal, decat daca le ajustati.

Acestea fiind spuse, weekend-ul este lung si va fi plin de informatii noi. Voi ce parere aveti despre noile voastre terminale ?