Stocurile iPhone 7 vor creste in octombrie

Stocurile magazinelor de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor creste incepand cu luna octombrie, Apple urmand a primi milioane de unitati din China.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt greu de gasit pentru achizitie in modelul de fata in orice culoare sau model, cel de-al doilea terminal fiind aproape imposibil de gasit indiferent de model. Compania Apple a fost acuzata ca nu a fabricat suficient de multe terminale pentru a le vinde clientilor, iar acest lucru este partial adevarat, probleme existand si in alte parti.

Fiecare lot initial de terminale iPhone noi este transportat de catre Apple cu avionul pentur a ajunge in magazine chiar in ziua lansarii, americanii cheltuind bani serios cu aceste transporturi. Loturile secundare sunt livrate prin avion, dar in principal cu nave de transport maritim ce transporta containere, iar aici pare sa fie marea problema anul acesta pentru Apple.

Se pare ca transportul maritim de marfuri din Asia a fost dat peste cap de intrarea in insolventa a companiei Hanjin, cei de la Apple fiind prinsi la mijloc cu marfa in vapoarele sale. Se pare ca unele porturi au interzis descarcarea marfurilor de pe vapoarele apartinand Hanjin, din cauza datoriilor pe care compania le are, cei de la Apple fiind obligati sa plateasca ei sumele respective pentru ca terminalele iPhone 7 sa fie descarcate si transportate mai departe.

iPhone 7 va fi disponibil in stocuri suficiente abia din octombrie

Managerii magazinelor Apple au fost anuntati ca incepand cu luna octombrie vor avea stocuri suficiente de terminale iPhone 7 pe diverse culori/modele in magazine. Lor li s-a explicat ca abia acum a fost rezolvata o congestionare in ceea ce priveste transportul maritim de marfuri, iar produsele celor de la Apple ar trebui sa ajunga la ei in curand.

La inceputul lunii viitoare ar trebui sa ajunga cantitati masive de terminale iPhone 7 in magazinele Apple, dar si la partenerii americanilor, deci probabil vorbim despre milioane de unitati. Acestea sunt acum blocate in containere, fie in porturi, fie in tranzit spre porturi, deci putem da vina si pe cei de la Hanjin, care au blocat activitatea Apple.

Cu aceasta refacere a stocurilor, ar trebui sa vedem si onorarea mai multor comenzi pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus in Romania.

iphone 7 stoc octombrie