iPhone 7 ar fi avut vanzari mai slabe decat iPhone 6S

iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar fi avut vanzari mai slabe decat iPhone 6S si iPhone 6S Plus, conform celor de la GfK Germania.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar fi inregistrat vanzari cu aproximativ 25% mai slabe decat cele ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, conform celor de la GFK Germania. Ei ar fi avut discutii cu partenerii companiei Apple si i-ar fi intrebat despre stocurile de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus din canalul de distributie si ar fi aflat ca vanzarile ar fi fost mai mici decat cele de anul trecut.

Cei de la GFK ar fi ajuns la aceeasi concluzie chiar si anul trecut, dupa ce ar fi facut verificari in canalele de distributie ale celor de la Apple, asta desi Apple anuntase cifre oficiale atunci. In aceasta idee, informatiile celor de la GFK nu sunt 100% reale pentru ca nu se bazeaza strict pe vanzari facute de Apple, ci pe date oferite de catre parti terte.

Informatiile descoperite de catre GFK Germania se contrazic si cu cele descoperite de catre un website care monitorizeaza toate terminalele iPhone, iPad si iPod Touch active pe glob. Acestia au aflat ca vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar fi mai mari decat cele ale predecesoarelor, iar asta fara a lua in calcul terminalele care nu fusesera activate la momentul verificarilor.

iPhone 7 ar fi avut vanzari mai slabe decat iPhone 6S

Chiar daca informatiile de la GFK ar fi adevarate, compania Apple a dat oricum de inteles ca anul acesta nu si-ar putea atinge recordul de anul trecut din cauza stocurilor reduse pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Cererea pentru ambele terminale a fost foarte mare, inclusiv in Romania, iar cei de la Apple nu au facut fata cu onorarea comenzilor.

Daca apple ar fi avut stocuri suficiente de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, atunci cu siguranta ar fi avut si vanzari mai mari decat cele de anul trecut. Fara a putea onora toate comenzile iPhone 7 si iPhone 7 Plus din 60 de tari in 2 saptamani, Apple nu se poate lauda cu recorduri, ci doar cu o noua lansare tipica pentru ea.

“According to a GfK note, AAPL iPhone units shows that launch weekend sales for iPhone 7 and 7 Plus were down by ~25% Y/Y compared to the first weekend of the 6S and 6Plus.”

Acestea fiind spuse, e putin probabil ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa nu fi atins macar 13 milioane de unitati vandute in weekend-ul lansarii, chiar si cu stocurile foarte reduse.

iphone 7 vanzari gfk

19 COMENTARII

  1. Clar ca nu au făcut fata, Orange a primit doar câteva sute de 7+ iar eMAG mult mai puțin de atât. O fi cererea mica, da sunt Apple boys

  2. Speranța lui Apple era să explodeze vânzările după o scurtă perioadă de așteptare. Tu ar trebui să știi strategiile astea, că ești om de afaceri, chipurile.

  3. Apple a lansat Iphone in 29 de tari in primul val spre deosebire de anii trecuți cand lansa doar in 10 si valul al doilea la o sapatamana diferenta si voi aveti impresia ca au vanzari bune? Vanzarile sunt mai slabe ca niciodata.