Andromeda – Google combina Android si Chrome OS

Andromeda nu este doar denumirea unei galaxii, sau a fiicei unui rege din mitologia greaca, ci si numele de cod intern folosit de catre compania Google pentru un proiect extrem de interesant. Mai exact Andromeda este numele intern al proiectului prin care cei de la Google combina Android si Chrome OS intr-un sistem de operare universal.

Google vrea sa faca exact ceea ce face Microsoft de cativa ani, adica sa ofere un sistem de operare universal care sa poata fi instalat pe smartphone, tablete, sau calculatoare. Cu un sistem de operare universal, cei de la Google ar putea oferi mai multe functii pe mai multe tipuri de dispozitive, iar aplicatiile noului sistem de operare ar putea fi folosite de mai multi oameni.

Primele zvonuri privind o posibila combinare dintre Android si Chrome OS au aparut acum un an de zile o publicatie americana dezvaluind atunci intentiile celor de la Google. De atunci, o multitudine de alte informatii similare au aparut pe internet, Andromeda pare acum tot mai aproape de o prezentare, ea urmand a avea loc pe data de 4 octombrie.

Vicepresedintele senior al diviziei Android si Chrome OS a dat de inteles ca pe 4 octombrie Google nu va prezenta doar noile smartphone-uri Pixel, ci si un posibil sistem de operare noi. In baza informatiilor sale si a altora oferite de catre surse din interiorul Google, este clar ca proiectul Andromeda va fi anuntat oficial de catre Google, iar lansarea ar putea avea loc in, probabil, 1 an.

andromeda vicepresedinte android